Başlık için Turizm İşletmeciliği - Bildiri Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 37, listelenen: 1-20
-
AB ile bütünleşme sürecinde türk otomotiv sektörünün rekabet gücü ve pazarlama stratejileri
(Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği, 1997)Özet Bilgisi Yok. -
Balıkesir Sındırgı ilçesinin UNESCO yaratıcı şehirler ağında “halk sanatları şehri” olabilirliğine ilişkin görüşler – Yağcıbedir Halısı
(Ege Üniversitesi Rektörlüğü Basımevi Müdürlüğü, 2018)Günümüzde ülkeler, ekonomik kriz, hızlı nüfus artışı ve buna bağlı çevresel sorunlar gibi pek çok güçlükle karşı karşıya kalmaktadır. Ülkelerin ekonomik anlamda en büyük destekçilerinden olan turizm de karşılaşılan bu ... -
Balıkesir üniversitesi turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu mezunlarının turizm sektöründeki istihdam profili
(Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, 2012)Bu araştırmanın amacı, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (BTÍOYO) mezunlarının turizm sektöründeki istihdam profilini ortaya çıkarmak ve okula olan bağlılık düzeylerini tespit etmektir. Bu doğrultuda ... -
Balıkesir yöresinin yerli turist profili
(Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2005)Özet Bilgisi Yok. -
Customer loyalty in the specialty restaurants: An example from Istanbul
(2009)In today’s changing world, every business is trying to achieve competitive advantage, increase customer loyalty and improve efficiency. With more choices for the ever more demanding customers, restaurant businesses face ... -
Effect of product brand logos on marketing and the study of brand logos
(Detay Yayıncılık, 2010)In a world of globalization today, enterprises present millions of products. In order to gain a competitive advantage, enterprises provide the consumers with an unlimited data flow concerning their products by means of ... -
Engelli turizmi ve Belek’teki otel yöneticilerinin engelli turizmine bakış açıları
(Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2014)Engelliler Dünya’daki turizm endüstrisi için giderek büyüyen önemli bir pazar konumundadır. Temel insan hakları ve çağdaş bir toplum olabilmenin gereği olarak engellilere seyahat hakkı ve imkanı tanınmalıdır. Engellilere ... -
Fast food restoranlarda üretim kayıpları Balıkesir ilinde bir uygulama
(Nazmi Kozak, 2012)Üretim kayıpları, yiyecek-içecek işletmeleri için hayati öneme sahip olmakla beraber, işletmelerin devamlılığını ve karlılığını etkileyen önemli unsurların başında da gelmektedir. Fast food (hızlı yiyecek) restoranlarda ... -
Fast food yiyecek içecek işletmeleri ile slow food yiyecek içecek işletmeleri arasındaki tedarikçi seçim kriterleri kullanım eğilimleri açısından benzerliklerinin ve farklılıklarının araştırılması İzmir yöresinde bir araştırma
(Detay Yayıncılık, 2010)Bu çalışma, yiyecek-içecek işletmelerinin tedarikçi seçimi kriterleri kullanım eğilimlerinin düzeylerini belirlenmesi ve bu eğilimlerde fast-food yiyecek-içecek işletmeleri ile slow-food yiyecek-içecek işletmeleri arasındaki ... -
Food safety knowledge and practices of hospitality management students a questionnaire based study in Turkey
(Behran Nejati, 2012)The aim of this study is to review the hospitality management departments students knowledge of food safety, their attitude towards safe food production and the adequacy of their levels of personal hygiene. In order to ... -
Kültür şoku erasmus öğrencileri üzerine bir araştırma
(Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültes, 2012)Çalışmanın amacı Erasmus faaliyetine katılan öğrencilerin kültür şoku yaşama düzeylerinin ölçülmesidir. Kültür şoku ve bireyler üzerindeki etkisi ile ilgili yazın taraması yapıldıktan sonra Balıkesir Üniversitesi Turizm ... -
A new marketing method word of mouth marketing and its applicability in tourism establishments
(2007)Özet Bilgisi Yok. -
Niş pazarlamanın turizm sektöründe uygulanma süreci ve Balıkesir ili örneği
(Turizm Araştırmaları Dergisi, 2012)Günümüz rekabet ortamında rakip işletmelerin sayısının giderek artması nedeniyle pazardan elde edilen kar oranı azalmakta ve işletmeler müşterileri bağımlılığı yaratmakta zorlanmaktadır. Bunun gibi nedenler dolayısı ile ... -
Özellikli restoranlarda yiyecek içecek pazarlamasının dönemsel farklılığının ölçülmesi Ankara ili örneği
(Gazi Üniversitesi Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 2012)Günümüzde pazarlama çalışmaları, turizm işletmeleri açısından artan rekabet ortamında hayati öneme sahip olmakla beraber, bu çalışmalar işletmelerin sürekliliğini ve karlılığını etkileyen önemli unsurların başında ... -
The relationship between product inovation and fusion cuisine in food and beverage establishments a discussion on Turkish cuisine
(CRC Press, 2012)The competition nowadays in globalization process deeply influences the tourism industry as well as the other industries. The increasing differentiation in demands and expectations of tourists forces tourism establishments ... -
Shipping supply chain management based on the production of the applicability of the business a la carte restaurants in İstanbul rehion an application
(Yıldız Technical University and Logistics Association Publication, 2009)Özet Bilgisi Yok.