Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemir, Özkan
dc.contributor.authorAvcıkurt, Cevdet
dc.contributor.authorGüleç, Emin
dc.date.accessioned2025-02-17T06:20:22Z
dc.date.available2025-02-17T06:20:22Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn1302-6879
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16062
dc.descriptionAvcıkurt, Cevdet (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractYerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Eminönü’nde önemli bir sokak lezzeti olan balık ekmek; destinasyon kimliğinin oluşmasında ve destinasyonun pazarlanmasında önemli bir çekicilik unsurudur. Bu araştırma stanbul’da oldukça fazla turist ağırlayan bir semt olan Eminönü’nde balık ekmek tüketen tüketicilerin deneyim öncesi, deneyim sırasında ve deneyim sonrası davranışlarının incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla yarı yapılandırılmış bir görüşme formu kullanılarak tüketicilerden sokak lezzetleri tüketim alışkanlıkları, balık ekmek yemeye iten motivasyonlar, balık ekmek tüketimi sonrası davranışlar ve balık ekmek yeme davranışları hakkında veri toplanmıştır. Görüşme formunda sorulan her bir soru için alınan cevaplar incelenmiş ve bu doğrultuda bazı tema ve alt temalar oluşturularak içerik analizi ve betimsel analiz yapılmıştır. Araştırmada Eminönü’nde balık ekmek tüketen kişilerin genel olarak sokak yiyeceklerini sık sık tercih ettiği, balık ekmeğin de sokak lezzetleri içerisinde önemli bir yerinin olduğu, lezzet ve fiziki çevrenin kalitesi nedenleri ile Eminönü’nü tercih ettikleri sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, bir arkadaşı, eşi veya akrabası ile gelen katılımcıların balık ekmek deneyimi sonrası memnun oldukları bulgusuna ulaşılmıştır. Bu nedenle kendi sosyal çevrelerine de bu deneyimi yaşamaları için tavsiyede bulunacaklarını belirtmişlerdir. Katılımcılar, sokak lezzetlerine ilişkin hijyen ve temizlik ile ilgili bazı endişe ve tereddütlerini de paylaşmışlardır. Araştırmanın sonuçları dikkate alınarak bazı öneriler sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractIn Eminönü, which is often preferred by local and foreign tourists, fish bread is an important street flavour; it is an important attraction factor in the formation of destination identity and in the marketing of destinations. This study was conducted to investigate the pre-experience, during the experience and after-experience behaviours of consumers who consume fish bread in Eminönü, a district that welcomes many tourists in Istanbul. For this purpose, a semi-structured interview form was used to collect data that came from consumers about the consumption of street foods, motivations to eat fish bread, behaviours after fish bread consumption and fish bread eating behaviours. The answers received for each question asked in the interview form were examined and content and descriptive analysis were conducted by creating some themes and sub-themes. In the study, it was concluded that people who consume fish bread in Eminönü often prefer street foods, fish bread has an important place in street foods and they prefer Eminönü because of the taste of fish bread and quality of the physical environment. In addition, it was observed that the participants who came with a friend, partner or relative were satisfied after the fish bread experience. Therefore, they would advise their social community to have this experience. The participants also shared some concerns and doubts about hygiene and the cleanliness of street foods. Recommendations were made by taking the results of the research into consideration.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherYüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSokak Lezzetlerien_US
dc.subjectBalık Ekmeken_US
dc.subjectEminönüen_US
dc.subjectStreet Foodsen_US
dc.subjectfFsh and Breaden_US
dc.subjectEminönüen_US
dc.titleEminönü’nde (İstanbul) balık ekmek yeme deneyimlerien_US
dc.title.alternativeEating fish & bread experiences at eminönü (Istanbul)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID: 0000-0003-1390-9056en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9169-9763en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-2215-9832en_US
dc.identifier.volume2019en_US
dc.identifier.issueYıl 2019 3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi Özel Sayısıen_US
dc.identifier.startpage201en_US
dc.identifier.endpage218en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster