Turizm Fakültesi
Bu bölüm içindeki alt bölümler
-
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü [190]
Gastronomy and Culinary Arts Department -
Rekreasyon Yönetimi Bölümü [31]
Recreation Management Department -
Turizm İşletmeciliği Bölümü [298]
Tourism Management Department -
Turizm Rehberliği Bölümü [71]
Tourism Guidance Department
Güncel Gönderiler
-
Presenteeism (işte varolamama) ile yaşam doyumu, fiziksel ve ruhsal iyilik halinin etkileşimine yönelik seyahat acentası işgörenleri üzerinde bir araştırma
(Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 2015)Hasta iken işyerinde bulunma olarak adlandırılan presenteeism, üretkenlik kaybı ve tıbbi açıdan bir takım sorunlar yaratarak, hem işgörenlerin ilerleyen dönemlerde genel sağlığını etkileyebilmekte, hem de işletmeleri ... -
Measurement of brand equity at the facility level in accommodation sector and an application
(Science Publishing Group, 2015)Today, the intense competition in the tourism market, rapid development of information and communication technologies, increase of the customer knowledge and experience have increased the need for product differentiation. ... -
Kırsal turizmde yöresel yemek kültürünün rolü: Balıkesir
(Anatolia Academy of Sciences Anatolia Bilim Akademisi Limited Şirketi, 2015)Günümüz insanının yaşadığı stresli kent yaşamından uzaklaşıp, doğaya yönelme ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte kırsal turizm önem kazanmıştır. Kırsal turizm de yöreye ait yemek kültürü ve o bölgedeki gıda ürünleri çeşitliliği ... -
Isparta lavantasının kırsal turizm kapsamında SWOT analizi yöntemiyle değerlendirilmesi: Kuyucak Köyü örneği
(Anatolia Science Academy, 2018)Günümüzde ihtiyaç ve beklentilerin hızlı bir şekilde değiştiği turizm pazarında, ülkelerin ve bölgelerin alternatif olarak turizm faaliyetlerini çeşitlendirmesi büyük önem arz etmektedir. Bu alternatif turizm çeşitleri ... -
Geçmişten günümüze gastronomi trendleri: Potansiyel yerli turistlerin yenilebilir böcekler akımına yönelik algılarının ölçülmesi
(Sinop Üniversitesi, 2023)Hızlı kentleşme ve yükselen ekonomiler sebebiyle gelişmekte olan ülkelerde küresel gıda talebinin yönü, özellikle son on yıl içerisinde önemli bir değişim göstermektedir. Özellikle hayvancılıktan et üretiminin yetersiz ... -
Gastronomide yeni trend: Siyah yiyecekler
(Murat Bayram, 2018)İçinde yaşanılan toplumun kültürel değerleri, inançları yanı sıra insanların bireyselliklerini içselleştiren tercihlerine ve beğenilerine bağlı olarak yeme-içme davranışlarında ve/veya beklentilerinde de farklılıklar ortaya ... -
Factors affecting the perception of hygiene aimed at Turkish hamams as cultural heritage: Antalya
(Huelva University Press, 2016)This study has been carried out in order to identify the factors affecting the perception of hygiene aimed at Turkish Hamams as cultural heritage. With respect to this goal, a survey has been performed by means of a ... -
Çay turizmi ve Rize ili potansiyeli
(Türk Kooperatifçilik Kurumu, 2018)Ülke ekonomilerinde çay, sadece tarımsal bir ürün olmanın ötesinde bir kültür ögesidir. Farklı ülkelerde sunum ritüelleriyle, gelenekleriyle bir sanat ve yiyecek servisinin önemli bir parçası olan çayı, hem üreten hem ... -
Butik ürünlerin kırsal turizmin gelişimine etkileri konusunda yerel halkın algılarının belirlenmesi: Gönen örneği
(Anatolia Academy of Sciences Anatolia Bilim Akademisi Limited Şirketi, 2014)Son yıllarda değişen ve gelişen yaşam koşullarına bağlı olarak insanların rekreasyon ve seyahat tercihlerinde bir takım değişmeler söz konusu olmuştur. Günümüz turistlerinin beklentilerinin değişmesi ve çevreye karşı ... -
Berlin’deki Türk restoranlarını ziyaret eden Almanların demografik özelliklerine göre destinasyonu ziyaret etme niyetlerinin değerlendirilmesi
(İdeal Kent Yayınları, 2019)Etnik ve yöresel mutfağa ait unsurlar, turistlerin bir destinasyonu ziyaret etme davranışı geliştirmelerinde temel çekiciliklerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Söz konusuçekicilik unsurları olarak yöresel yiyecekleri ... -
Applications for the use of “robot” in services in tourism enterprises
(Asos Yayınları, 2021)The digital revolution that started with Industry 3.0 developed with Industry 4.0, allowing artificial intelligence and robot technologies to take place in many areas. The rapid development of technology and the corresponding ... -
Anadolu’dan dünyaya lezzet yolculuğu: Tarhana, gastrodiplomasi aracı olabilir mi?
(Muharrem Tuna, 2024)Orta Asya’dan göç eden Türkler tarafından Anadolu coğrafyasıyla buluşturulan, kullanım alanları, içeriksel zenginliği, sağlığa olan faydaları ile Türk mutfak kültüründe ön plana çıkan tarhana, aynı zamanda yapılış biçimiyle ... -
Alternatif besin kaynağı olarak çekirge: Nitel bir uygulama
(Ankara Hacı Bayram Veli University, 2019)Bu çalışma, ilgili literatür taraması ile çekirge tüketiminin nasıl bir algı yarattığı ve tüketildikten sonra insanların ne şekilde davranış sergileyecekleri ve alternatif besin kaynağı olarak gelecekte çekirgeyi tüketme ... -
Evaluation of the metaverse: Perspectives of travel agency employees
(Springer, 2023)The metaverse constitutes a notable facet of the digital transformation underway in the tourism sector. The interplay of this process and consumer activity substantially impacts the global disposition and practices of ... -
Work–family conflict and a study at hotels
(Prof. Dr Assen Zlatarov University, 2011)Individuals as social beings get engaged in multiple roles that are incompatible in their life. These incompatible roles affect each other mutually and this condition can cause some problems and some negative consequences. ... -
Tüketicilerin asimetrik enformasyon ve kurumsal itibar algısı: Seyahat acentası müşterileri üzerine bir araştırma
(Adıyaman Üniversitesi, 2019)Turizm piyasasında işletmeler, varlığını sürdürebilmek için kurumsal itibara sahip olmalıdır. Asimetrik enformasyonun yoğun olarak yaşandığı turizm sektöründe, kötü işletmeler ürettikleri ürünleri kendi çıkarlarına uygun ... -
Turizm işletmelerinde insan kaynakları seçim süreci ve kariyer günleri
(Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, 2021)Günümüz rekabet koşullarında işletmelerin etkinlik ve verimliliği nitelikli personel istihdamına bağlıdır. Bunun için işletmeler üniversitelerde düzenlenen kariyer günleri ile nitelikli personel ihtiyacını temin etmeye ... -
Turizm eğitiminde aktif öğrenme ve web tabanlı uzaktan eğitim: Müfredatlar üzerine bir inceleme
(İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2021)Aktif öğrenme, öğrenciyi merkeze alan bir eğitim yöntemidir. 1900’lü yıllarda geliştirilen bu yöntem, geleneksel eğitim yönteminin eksik ve aksayan yönlerinin giderilmesi ve daha verimli bir eğitimin gerekliliğinden ... -
Stages of readiness in the undertaking of physical activity and levels of physical fitness among Polish and Turkish children
(Technical University in Opole (Poland) / University of Balearic Islands (Spain), 2017)Acquiring competences in the area of physical culture depends on the intention of physical activity, as well as on the level of physical fitness. It is important to learn the factors determining physical fitness; therefore ... -
Reputation management in terms of tourism and customer attitudes
(Prof. Dr Assen Zlatarov University, 2013)Reputation consists of perceptions related to businesses of internal and external stakeholders. It is not a result of its own accord, but an abstract value which can be developed by being managed. Reputation in businesses ...