Çorba hazırlama metotları
Özet
Çorbanın tarih öncesi devirlerden günümüze kadar yemek çeşitleri içerisinde
oldukça önemli bir konumda ulaşageldiği dikkat çekicidir. İnsanoğlunun yaşadığı bölgedeki yenilebilir her malzemeyi kolay yenilebilir bir hale getirmek için
çorba hazırlamış olmasından, modern dünyada midenin cilası olarak fiziksel
yararı için her yemekten önce tüketilmesine; geleneklerin yaşatılması esnasındaki rolünden, bir coğrafyadaki gastronomik mirasın küçük bir özeti oluşuna
kadar çorba, kültür yolculuğu içerisinde çok önemli görevler üstlenmiştir.
Gerek fiziksel zorunluluk için gerekse de zevk için tüketilsin, çorbanın insan
beslenmesindeki yıldızını parlatan ve onu vazgeçilmez kılan çok sağlam bağlara
sahiptir. Bu bölüm hem çorbanın dünyanın farklı coğrafyalarına ait tarih ve
kültür içerisindeki yerini, hem de endüstrileşmenin etkisiyle ortaya çıkan toz ve
konserve formlarındaki çorbalara karşı, geleneksel yöntemlere ve gerçek malzemelere dayanan bir çorba hazırlamak için gerekli malzeme ve izlenmesi gereken teknikleri içermektedir.