Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBozok, Düriye
dc.contributor.authorÖzdemir, Sami Sonat
dc.date.accessioned2025-04-18T11:39:24Z
dc.date.available2025-04-18T11:39:24Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.isbn978-605-254-221-7
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16953
dc.description.abstractÇorbanın tarih öncesi devirlerden günümüze kadar yemek çeşitleri içerisinde oldukça önemli bir konumda ulaşageldiği dikkat çekicidir. İnsanoğlunun yaşadığı bölgedeki yenilebilir her malzemeyi kolay yenilebilir bir hale getirmek için çorba hazırlamış olmasından, modern dünyada midenin cilası olarak fiziksel yararı için her yemekten önce tüketilmesine; geleneklerin yaşatılması esnasındaki rolünden, bir coğrafyadaki gastronomik mirasın küçük bir özeti oluşuna kadar çorba, kültür yolculuğu içerisinde çok önemli görevler üstlenmiştir. Gerek fiziksel zorunluluk için gerekse de zevk için tüketilsin, çorbanın insan beslenmesindeki yıldızını parlatan ve onu vazgeçilmez kılan çok sağlam bağlara sahiptir. Bu bölüm hem çorbanın dünyanın farklı coğrafyalarına ait tarih ve kültür içerisindeki yerini, hem de endüstrileşmenin etkisiyle ortaya çıkan toz ve konserve formlarındaki çorbalara karşı, geleneksel yöntemlere ve gerçek malzemelere dayanan bir çorba hazırlamak için gerekli malzeme ve izlenmesi gereken teknikleri içermektedir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherDetay Yayıncılıken_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleÇorba hazırlama metotlarıen_US
dc.typebookParten_US
dc.relation.journalMutfak Sanatı Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalaren_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3703-6918en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4796-6083en_US
dc.identifier.startpage117en_US
dc.identifier.endpage130en_US
dc.relation.publicationcategoryKitap Bölümü - Ulusalen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster