Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Kitap Bölümü Koleksiyonu
Güncel Gönderiler
-
Modern and post-modern holiday tendency
(St. Kliment Ohridski University Press, 2015)After the inversion of the marketing mindset from a product-focused phase to a customer-centered one, we today see that marketing has once more changed within the dynamics of altering circumstances. The Marketing mindset, ... -
A view to tourism investment policies in Turkey in the context of globalization process and sustainability
(St. Kliment Ohridski University Press, 2016)The concept of globalization is a process of change with very arguable and septic approaches in economic, political, socio-cultural and legal areas and it was first used in 1960, more frequently used in 1980s and afterwards ... -
Home-type gastronomy (gastro-homey) and cultural sustainability: Effects of slow food
(Cambridge Scholars Publishing, 2019)Increasing economic pressures and commercial concerns based on globalization have appeared in many fields, and this causes us to approach gastronomy as an initiative that creates only material value, both nationally and ... -
Profesyonel mutfakta kadının yeri ve sorunları
(Değişim Yayınları, 2019)Günümüz dünyasında sosyal statüsü ve toplumdaki yeri kimi ülkelerde halen tartışılmakta olan kadın, kimi ülkelerde toplumsal rolü giderek artan önemli bir faktör haline gelmektedir. Dünya siyasetine yön veren ülkelerin ... -
Çorba hazırlama metotları
(Detay Yayıncılık, 2020)Çorbanın tarih öncesi devirlerden günümüze kadar yemek çeşitleri içerisinde oldukça önemli bir konumda ulaşageldiği dikkat çekicidir. İnsanoğlunun yaşadığı bölgedeki yenilebilir her malzemeyi kolay yenilebilir bir hale ... -
Ar teknolojilerinin kullanıldığı restoranları ziyaret eden müşterilerin tercihlerinin planlı davranış teorisi bağlamında değerlendirilmesi
(Detay Yayıncılık, 2024)Endüstri 4.0, sanayi devrimlerinin dördüncü aşamasını temsil eden bir kavramdır. Endüstri 4.0 ile gerçekleşen dijitalleşme ve otomasyonun işletme operasyonlarına entegrasyonu, müşteri deneyiminde de devrim niteliğinde ... -
Gıda hijyeni ve önemi
(T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2016)Yiyecek-içecek üretilen yerlerde gıda hijyeni ve güvenliği, diğer bir deyişle yiyecek ve içeceklerin, belirlenmiş sağlık standartlarına göre hazırlanması, tüketicilerin sağlığı ve memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. ... -
Attitudes of university students towards mobile marketing of food and beverage goods and services
(St. Kliment Ohridski University Press, 2016)Mobile communication systems are devices that allow delivering messages fast, share information among users (Barutçu, 2011, 7) and, allow people to communicate with others without being tied to a physical location. These ... -
Türk mutfak kültüründe ekmek
(Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2020)Ekmek, tarih öncesi çağlardan günümüze, farklı coğrafya, iklim ve mutfak kültürlerinde adları, yapılış biçimleri, pişirme teknikleri değişkenlik gösterse bile insanlık için en temel besin kaynaklarından biridir. Ayrıca ... -
Geleneksel yemekler
(Ali Duymaz, 2023)Anadolu'nun kuzey batısında yer alan Balıkesir; Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olan, doğal ve kültürel bakımdan zenginlikleri ile önemli bir turizm şehridir. Ayvalık, Edremit, Erdek gibi yerleşim bölgeleri deniz ile ... -
The role of gastronomy tourism in slow cities: Case of Turkey
(St. Kliment Ohridski University Press, 2016)Cittaslow forms from the words Italian Citta and English slow and means “slow city”. This concept formation; has been started to protest the opening of McDonalds at Spanish Stairs/Rome in 1986 by a group in the leadership ... -
The effect of seconf home owners' leisure time habtis on their satisfaction levels: Edremit Gulf Example
(Livre de Lyon, 2024)The leisure activities of secondary home owners are generally shaped for the purposes of relaxation, escape and vacation. These activities serve the purpose of both meeting the need to get away from the stress of city ... -
The use of artificial intelligence in recipe development: How technology is changing the way we create and innovate in the kitchen
(IGI Global, 2023)Artificial intelligence (AI) is rapidly reshaping recipe development by creating new recipes, enhancing existing ones, and providing personalized recommendations based on individual tastes. The key advantage of AI is its ...