dc.contributor.author | Sarıoğlan, Mehmet | |
dc.contributor.author | Avcıkurt, Cevdet | |
dc.contributor.author | Köroğlu, Ahmet | |
dc.contributor.author | Doğdubay, Murat | |
dc.date.accessioned | 2025-02-17T06:11:40Z | |
dc.date.available | 2025-02-17T06:11:40Z | |
dc.date.issued | 2020 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2020.713 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/16061 | |
dc.description.abstract | Turizm olgusunun çekicilik unsuru olarak destinasyonların tarihi değerleri, ören yerleri,
denizi, güneşi, kumsalı gibi maddi ve somut olmayan unsurların oluşmaktadır.
Günümüzdeki küreselleşme olgusunun ve teknolojik gelişmelerin etkisiyle, etkinlikler ve
yerel kültürel öğeler dikkate değer çekicilik unsurları olarak ön plana çıkmaktadır. Bu
unsurlardan birisi olarak da yerel mutfak kültürleri kapsamında gastronomik öğeler olduğu
ifade edilebilir. Bu çerçevede temel motivasyon faktörü, özel bir yemek türünü tatmak veya
bir yemeğin üretilmesini görmek amacıyla, yiyecek üreticilerini, yemek festivallerini,
restoranları ve özel alanları ziyaret etmek amacıyla seyahat gerçekleştiren bireylerin
gastronomi turisti olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım kapsamında çalışmada, Edremit
körfezi gastronomik potansiyele sahip bir destinasyon olarak mevcut gastronomik öğelerin
kullanılmasıyla gastronomi amaçlı turizmin geliştirilebilirliği tespit edilmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | As the attraction factor of the tourism phenomenon, the historical values of the destinations,
the ruins, the sea, the sun, and the beach are made up of material and intangible elements.
With the effect of today's globalization phenomenon and technological developments,
activities and local cultural elements come to the fore as remarkable attractions. As one of
these elements, it can be stated that they are gastronomic items within the context of local
cuisine cultures. In this context, the main motivation factor is defined as the gastronomic
tourist of individuals who travel to visit food producers, food festivals, restaurants and
private areas in order to taste a special type of food or to see the production of a food. In
this context, the development of tourism for gastronomic purposes was determined by using
existing gastronomic items as a destination with gastronomic potential in Edremit bay. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İrfan Yazıcıoğlu | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.21325/jotags.2020.713 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.subject | Gastronomi Turizmi | en_US |
dc.subject | Edremit Körfezi | en_US |
dc.subject | Gastronomy | en_US |
dc.subject | Gastronomy Tourism | en_US |
dc.subject | Edremit Bay | en_US |
dc.title | Gastronomi turizminin geliştirilebilirliğine yönelik bir araştırma: Edremit Körfezi örneği | en_US |
dc.title.alternative | A research related to ımprovableness of gastronomy tourism: An example of Eremit gulf | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.contributor.department | Turizm Fakültesi | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0003-4343-1225 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-9169-9763 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-6694-4667 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0001-5601-6931 | en_US |
dc.identifier.volume | Special Issue | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 677 | en_US |
dc.identifier.endpage | 694 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |