Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAymankuy, Şimal
dc.contributor.authorİpkoparan, Begüm
dc.date.accessioned2024-01-12T10:10:32Z
dc.date.available2024-01-12T10:10:32Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.issn2619-9548
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.33083/joghat.2022.134
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/13799
dc.descriptionAymankuy, Şimal (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractDin, insanlığın her döneminde ve her alanında etkilerini gösteren bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Din ve yemek arasındaki ilişkini de günlük hayatta gözlemlemek mümkündür. Dini inanışlar hem o dine inanan kişilerin tüketebileceği ve tüketemeyeceği yiyecekleri belirleyen kurallara sahiptir hem de çeşitli yeme-içme ritüelleri barındırmaktadır. Bu çalışmanın amacı, üç semavi din olan Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlıkta yer alan yeme-içme ritüellerini incelemektir. Bu kapsamda araştırma yöntemi olarak doküman analizi kullanılmış, konuya ilişkin çalışmalar ve kutsal kitaplardan faydalanılmıştır. Çalışmada, bu üç din arasında en çok yeme-içme ritüelinin Yahudilikte bulunduğu, Yahudilik ve Hristiyanlıkta yer alan ritüellerin yüklenilen anlamlar açısından benzerlik gösterdiği, son din olan Müslümanlıktaki yeme-içme ritüellerinin ise anlam ve amaç olarak bu dinden farklılaştığı sonuçlarına ulaşılmıştır.en_US
dc.description.abstractReligion emerges as a phenomenon that shows its effects in every period and every field of humanity. It is possible to observe the relationship between religion and food in daily life. Religious beliefs have rules that determine the foods that believers can and cannot consume, as well as contain various eating and drinking rituals. The aim of this study is to examine the food-beverage rituals in the three divine religions, Judaism, Christianity and Islam. In this context, document analysis was used as a research method, studies related to the subject and holy books were used. In the study, it was concluded that the most food-beverage rituals among these three religions were found in Judaism, the rituals in Judaism and Christianity were similar in terms of attributed meanings, and the food-beverage rituals of the last religion, Islam, differed from these two religions in terms of meaning and purpose.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherRahman Temizkanen_US
dc.relation.isversionof10.33083/joghat.2022.134en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSemavi Dinleren_US
dc.subjectYeme-İçme Ritüellerien_US
dc.subjectDin ve Yemeken_US
dc.subjectDivine Religionsen_US
dc.subjectFood&Beverage Ritualsen_US
dc.subjectReligion and Fooden_US
dc.titleSemavi dinlerde yeme-içme ritüellerien_US
dc.title.alternativeFood-beverage rituals in divine religionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Gastronomy, Hospitality and Travelen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-1033-6424en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-4591-4098en_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage327en_US
dc.identifier.endpage337en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster