Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBalıkoğlu, Arzu
dc.contributor.authorKılıç, Sultan Nazmiye
dc.contributor.authorBozok, Düriye
dc.date.accessioned2021-11-12T08:40:11Z
dc.date.available2021-11-12T08:40:11Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2020.610
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11702
dc.description.abstractBu araştırmada, turistlerin duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve bu değişkenlerin gelecekteki tüketici davranışlarına olan etkisinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu amaç çerçevesinde araştırmada birincil veri toplamak amacıyla nicel yöntem tercih edilmiş ve veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır. Araştırmada Zeithaml, Berry & Parasuraman (1996) tarafından geliştirilen Davranışsal Niyet Ölçeği ile araştırmacılar tarafından geliştirilen Duyusal Deneyim Memnuniyeti Ölçeği kullanılmıştır. Ayrıca Adongo, Anuga & Dayour’un (2015) geliştirdiği Yöresel Yiyecek Deneyimi Ölçeği baklavaya göre uyarlanmıştır. Araştırma Gaziantep'e gelen ve baklava tadan yerli turistler üzerinde gerçekleştirilmiş ve araştırma kapsamında 500 anket değerlendirilmeye alınmıştır. Elde edilen araştırma bulguları sonucunda baklavaya ilişkin duyusal deneyimden memnun olan turistlerin yöresel yiyecek deneyimlerinin de olumlu yönde olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca bu deneyimlerin tekrar satın alma, tavsiyede bulunma ve deneyimlerini başkalarına olumlu olarak aktarma davranışlarını pozitif yönlü olarak etkilediği görülmüştür.en_US
dc.description.sponsorshipIn this study, it is aimed to determine the relationship between the sensory experience satisfaction and local food experience of tourists and to reveal the effect of these variables on their future behaviours. Within the framework of this purpose, in order to collect primary data, quantitative method was preferred and survey technique was used as data collection tool. The Behavioral Intention Scale developed by Zeithaml, Berry & Parasuraman (1996) and the Sensory Experience Satisfaction Scale developed by the researchers were used in the study. In addition, the Local Food Experience Scale developed by Adongo, Anuga & Dayour (2015) was adapted according to baklava. The research was carried out on local tourists who came to Gaziantep and tasted baklava and 500 questionnaires were evaluated. As a result of the research findings, it has been understood that the local food experiences of the tourists who are satisfied with the sensory experience of baklava are also in a positive direction. In addition, these experiences have been shown to positively affect the behavior of repurchasing, giving advice and transferring their experiences to others positivelyen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnkara Hacı Bayram Veli Universityen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2020.610en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDuyusal Deneyim Memnuniyetien_US
dc.subjectYöresel Yiyecek Deneyimien_US
dc.subjectDavranışsal Niyeten_US
dc.subjectSensory Experience Satisfactionen_US
dc.subjectLocal Food Experienceen_US
dc.subjectBehavioral Intentionen_US
dc.titleDuyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişki ve değişkenlerin davranışsal niyet üzerindeki etkisien_US
dc.title.alternativeThe relationship between sensory experience satisfaction and local food experience and the effect of variables on behavioral intentionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0001-6284-4661en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-0560-0622en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3703-6918en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1334en_US
dc.identifier.endpage1361en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster