Yazar "Aymankuy, Yusuf" için listeleme
-
4 ve 5 yıldızlı konaklama işletmelerinde banket (ziyafet) hizmetleri yönetimi (Ankara ilinde bir uygulama)
Sönmez, Reyhan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008)Her insan daima en iyi hizmeti almayı ister. Konaklama işletmeleri de bu felsefeden yola çıkarak en iyi hizmeti müşterilerine sunmayı hedef olarak kabul eder. Bunun için konaklama işletmeleri insanlara, konaklama, ... -
Ailelerin turistik ürün satın alma karar sürecinde çocukların rolü (yerli turistler üzerinde bir araştırma)
Aymankuy, Yusuf; Ceylan, Uğur (2013)Bu çalışmanın amacı, ailelerin tatil satın alma karar sürecinde çocukların ne ölçüde etkili olduklarını tespit etmektir. Ailelerin tatilleri ile ilgili değerlendirme ve satın alma kararlarında çocukların karar sürecine ... -
Beş faktör kişilik özelliklerinin iş doyumu ve yaşam doyumuna etkisi: Turist rehberleri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Turist rehberlerinin mesleklerini başarılı bir şekilde icra etmesi için birtakım özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu özelliklerin ortaya çıkmasında ise kişilik önemli bir role sahiptir. Kişiliğin aynı zamanda iş ... -
Coğrafi işaretli yöresel gıdaların turistik destinasyon pazarlamasına etkileri – Balıkesir ili örneği
Keskin, Hilal (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Geçmişten günümüze dünyamızda; teknolojik, ekonomik, politik, sosyal, bilimsel pek çok yenilik ve değişiklikler meydana gelmiştir ve bu değişimler yaşanmaya devam edecektir. Küreselleşme ile hızla artan bu yenilik ve ... -
Gastronomi turizminin gelişimine yerel halkın katılım düzeyinin belirlenmesi: Şanlıurfa örneği
Eraslan, Onur (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2024)Yerel halk ile gastronomi turizmi etkileşiminin sonuçları, bir destinasyondaki gastronomi turizmi faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından son derecede önemlidir. Turizm destinasyonlarında gerçekleşen yerel halk ve turist ... -
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akademik personelinin eğitim profili: Devlet üniversiteleri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar; Deveci, Bilal; Aymankuy, Yusuf; Aymankuy, Şimal (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki akademik personelin eğitim durumunun ortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda akademik personellerin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri ve unvanları ... -
Herşey dahil sistem içerisinde a la carte restoranlara ilişkin yerli turist değerlendirmeleri
Güzel, Alev (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Tüketicilerin ürün ve hizmete olan beklentilerinin ön plana çıktığı günümüzde, bireylerin kendilerini özel hissetme arzusu, sosyalleşme durumları, farklı ortamda bulunma arzusu gibi faktörler temel ihtiyaçlardan daha fazla ... -
Konaklama işletmelerinde kitlesel pazarlamadan niş pazarlamaya dönüşüm (Marmaris'teki 4 ve 5 yıldızlı konaklama işletmeleri yöneticilerine yönelik bir uygulama)
Erdoğmuş, Merve Sabiha (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)Ülkemizde ve dünyada turizm, ülke ekonomilerinin gelişimine önemli katkılar sağlayan bir sektördür. Son yıllarda her alanda yaşanan ekonomik, kültürel, siyasi ve demografik değişimler kuşkusuz turizm sektöründe de etkilerini ... -
Konaklama işletmelerinde müşteri ilişkileri departmaninin müşteri şikâyetlerini önlemeye etkisi
Kola, Hale (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Günümüz iş dünyasındaki artan rekabet ortamı tüm sektörleri etkisi altına almaktadır. İşletmelerin ticari varlıklarının devam ettirmesi ve rakip işletmelere karşı rekabet üstünlüğünü kurması onları değişim olgusuna itmektedir. ... -
Lisans düzeyinde gastronomi eğitimi ve bu bölümlerde görev yapan akademik personelin analizi
Aycı, Esra (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Günümüzde, dünyada ve dolayısıyla ülkemizde de giderek önemi artan, aynı zamanda etki alanı genişleyen, gastronomi bilimine olan ilginin arttığı gözlemlenmektedir. Her geçen gün yenilenen ve bünyesinde farklı alanları da ... -
Otel işletmelerinde reklam faaliyetleri ve reklam-satın alma tercihleri ilişkisi: örnek bir uygulama
Güleç, Semahat Banu (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004)Turizm sektörünün en önemli unsurlarından biri otel işletmeleridir. Günümüz rekabet koşullarında, otel işletmelerinin pazarladıkları mal ve hizmetleri tüketicilere duyurmak, tanıtmak, rakiplerinden farklılaşmak amacıyla ... -
Sivil havacılık ve havayolu işletmelerindeki gelişmelerin Türk turizmine etkileri (Dalaman Havalimanında bir uygulama)
Baysal, Kadir (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2002)Bu çalışmanın amacı turizme yönelik sivil havacılık faaliyetlerini ortaya koyarak, Türk havacılığının gelişimini ve Türk sivil havacılığının turizm amaçlı durumunu tespit etmektir. Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. ... -
Termal konaklama işletmelerinde müşteri memnuniyetine etki eden unsurlar "Gönen kaplıcaları örneği"
Araştırmanın Amacı: Bu araştırmanın amacı; Gönen'de bulunan termal konaklama işletmelerinde konaklayan müşterilerin, aldıkları hizmetlerden memnun olup olmadığını ortaya çıkararak, turistik ürünleri oluşturan unsurlardan, ... -
Turist rehberlerinin yaşam doyumunu etkileyen sosyo-demografik özelliklerin incelenmesine yönelik bir araştırma
Deveci, Bahar; Aymankuy, Yusuf (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Bu araştırmanın temel amacı; turist rehberlerinin sosyo-demografik özellikleri ile yaşamdoyumları arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. Araştırmanın evrenini, eylemli ve seyahatacentasına bağlı şekilde çalışan turist ... -
Turistlerin temalı konaklama tesislerindeki memnuniyet düzeyleri ve tekrar ziyaret etme niyetleri arasındaki ilişkinin tespiti: Antalya örneği
Karagöz, İrem Ceylan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Sürekli bir gelişim ve değişim sürecinde olan turizm sektöründe, tüketici tercihlerinde meydana gelen değişiklikler, sektörde faaliyet gösteren işletmeleri turistlerin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmet geliştirmesini ... -
Turizm sektöründe müşteri ilişkileri yönetimi ve Alanya'da faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde bir uygulama
Yiğit, Songül (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Bu çalışmanın amacı; konaklama işletmesi yöneticilerinin müşteri ilişkileri yönetimine yaklaşımları, eğilimleri ve uygulama düzeylerinin belirlenmesidir. Bununla birlikte konaklama işletmelerinde müşteri ilişkileri yönetimi ... -
Turizmde destinasyon markalaşması ve İstanbul üzerine bir uygulama
İpar, Mehmet Sedat (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011)İstanbul, binlerce yıllık tarihinde daima eşsiz bir konuma sahip olmuş ve halen bu özelliğini devam ettiren bir şehirdir. Son yıllarda birçok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapmış ve 2010 yılı Avrupa Kültür ... -
Türkiye Turizm Stratejisi'nde (2023) teşvik edilen ekoturizme katılan yerli turistlerin destinasyon hizmet kalitesine yönelik değerlendirilmeleri (Doğu Karadeniz Bölgesi örneği)
Demirbulat, Özge (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Hizmet kalitesinin belirlenmesi, özellikle ekoturizm potansiyeline sahip destinasyonlarda hizmet kalitesinin geliştirilmesi için önemli bir başlangıç unsuru olarak ele alınabilir. Bu nedenle, söz konusu hususta hizmet ... -
Türkiye'de geliştirilebilir turizm şekli olarak kongre turizmi ve İzmir il merkezi örnek uygulaması
Aymankuy, Yusuf (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1997)Tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde kongre ve kongre turizmi kavranılan ile kongreciliğin tarihine değinilmiştir. Ayrıca teknolojik gelişmelerin kongre turizmine etkileri ile kongre ve ... -
Uluslararası Skal Ödülü "Turizm Eğitim Oscarı" almış turizm rehberliği eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının hizmet kalitesi ölçümü: Turizm rehberliği öğrencileri üzerine bir araştırma
Deveci, Bahar (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016)Son yıllarda Türkiye’de önemini daha da hissettirmeye başlayan turizm olayı, büyük bir hızla gelişmektedir. Bu gelişim sürecinde, ülke turizminin daha iyi noktalara ulaşmasında turist rehberlerinin de payı büyüktür. Günümüzde ...