Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 96
-
A new marketing method word of mouth marketing and its applicability in tourism establishments
(2007)Özet Bilgisi Yok. -
Turizmin bölgesel ekonomik kalkınmadaki rolü ve Eğirdir ilçesi örneği
(2003)Bölgelerarası dengesizliğin giderilmesinde turizmin önemli bir rolü vardır. İktisadi kalkınma ve sosyal gelişme politikaları, bölgelerarası gelişme farklılıklarını en aza indirme amacını taşımaktadır. Dünyada kalkınmaya ... -
Shipping supply chain management based on the production of the applicability of the business a la carte restaurants in İstanbul rehion an application
(Yıldız Technical University and Logistics Association Publication, 2009)Özet Bilgisi Yok. -
Yiyecek içecek işletmelerinde tedarik zinciri yönetimi kapsamında tedarikçi seçim teknikleri
(2010)Özet Bilgisi Yok. -
Tedarik zinciri yönetimi işleyişi çerçevesinde konaklama işletmelerine tedarikçi seçiminde analitik hiyerarşi prosesi yöntemi teorik örneği
(Copyright Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, 2010)Bu çalışma, dizilerin çekildiği ve iç turizm için potansiyel bir ziyaretçi çekim noktası olabilecek küçük yerleşim birimlerinin tanıtımı ve ekonomik yapısı üzerindeki etkisini nitel yöntemler yardımıyla araştırmayı ... -
Engelli turizmi ve Belek’teki otel yöneticilerinin engelli turizmine bakış açıları
(Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2014)Engelliler Dünya’daki turizm endüstrisi için giderek büyüyen önemli bir pazar konumundadır. Temel insan hakları ve çağdaş bir toplum olabilmenin gereği olarak engellilere seyahat hakkı ve imkanı tanınmalıdır. Engellilere ... -
AB ile bütünleşme sürecinde türk otomotiv sektörünün rekabet gücü ve pazarlama stratejileri
(Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği, 1997)Özet Bilgisi Yok. -
Fast food restoranlarda üretim kayıpları Balıkesir ilinde bir uygulama
(Nazmi Kozak, 2012)Üretim kayıpları, yiyecek-içecek işletmeleri için hayati öneme sahip olmakla beraber, işletmelerin devamlılığını ve karlılığını etkileyen önemli unsurların başında da gelmektedir. Fast food (hızlı yiyecek) restoranlarda ... -
Turizmde kriz yönetimi ve otel işletmelerine yönelik bir uygulama
(Akdeniz Üniversitesi, 2004)Özet Bilgisi Yok. -
Niş pazarlamanın turizm sektöründe uygulanma süreci ve Balıkesir ili örneği
(Turizm Araştırmaları Dergisi, 2012)Günümüz rekabet ortamında rakip işletmelerin sayısının giderek artması nedeniyle pazardan elde edilen kar oranı azalmakta ve işletmeler müşterileri bağımlılığı yaratmakta zorlanmaktadır. Bunun gibi nedenler dolayısı ile ... -
Büyük ölçekli otellerdeki yiyecek içecek departmanlarının üretim kayıplarını önlemeye yönelik olarak üretim planlaması ve kontrol sistemlerinin uygulanabilirliği
(Balıkesir Üniversitesi, 2005)Büyük ölçekli otel işletmeleri için tedarik edilen ilk madde ve malzemelerden, niteliksiz ve kalifiye olmayan işgücünden ve son olarak da satıcı ve alıcılardan kaynaklanan yetersizlikler, yiyecek-içecek ünitesi açısından ... -
Büyük ölçekli otel işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde üretim dengesini bozan üretim kayıplarının rapor edilmesi
(Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), 2010)Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük ...