Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDurlu, Fügen Özkaya
dc.contributor.authorSünnetçioğlu, Serdar
dc.contributor.authorCan, Ayşe
dc.date.accessioned2019-05-16T19:38:02Z
dc.date.available2019-05-16T19:38:02Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/4523
dc.descriptionCan, Ayşe (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractKültürel değerler küreselleşme süreci ile birlikte tükenmeye yüz tutmuş olup, kültürel değerlerin sürdürülebilirliği günümüzde tartışılmaya başlanmış, korunma gerekliliği gün yüzüne çıkmıştır. Soyut kültürel mirasın somut olarak yansıması olan yiyecek ve içecek kültürü de bu durumdan nasibini almıştır.Küreselleşme ile birlikte hızlı yemeğe dayalı tek düze bir yemek kültürü oluşmaya başlatırken yöresel ve geleneksel gastronomik değerler yavaş yavaş kaybolmaya başlamıştır. Bu bağlamda bu kuramsal çalışmada destinasyondaki yerel tarımsal faaliyetleri ve yerel gastronomik mirası destekleyen bir gastronomi turizmi anlayışını ifade eden sürdürülebilir gastronomi turizmi hareketliliği ve yöresel gastronomik mirası koruma, tanıtma ve ekonomik değer katama aracı olarak ele alınan coğrafi işaretleme sisteminin bu hareketlilikteki rolü ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu amaçla sürdürülebilir gastronomi turizmi hareketliliği ve coğrafi işaretleme kavramları ayrıntılı bir literatür taraması ile analiz edilmiştir. Ekonomik değer katan ve coğrafi işareti alan bölgenin tanıtımını sağlayan bir sistem olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen bu bulgulardan hareketle sürdürülebilir gastronomi turizmi hareketliliğinde coğrafi işaretlemenin rolü bir model ile ortaya konulmaya çalışılmıştıren_US
dc.description.abstractHowever with the globolazation process, cultural values are being exhausted and the sustainability of cultural values started to be discussed and the need for protection has to face today. As a tangible reflection of the intangible heritage food and beverage has got its share from it.With the globalization and eating fast food while it occurs a uniform eating culture, regional and gastronomic values began to disseppear.In this context, this theorotical study we try to put forward that sustainable gastronomic tourism which supports local farming and local gastronomic heritage in a destination and the role of geographical indicators as a tool for a economic value-added, protection of gastronomic regional heritage and promotions. For this purpose, the concepts of sustainable gastronomic tourism mobility and geographical indication has been analyzed by a detailed review of the literature. As a results of this analiyze the role of geographical indicators in sustainable gastronomic tourism has been shown in a model.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOtelciliken_US
dc.subjectKonaklamaen_US
dc.subjectSpor ve Turizmen_US
dc.subjectSürdürülebilirliken_US
dc.subjectSürdürülebilir Gastronomi Turizmien_US
dc.subjectCoğrafi İşaretlemeen_US
dc.subjectSustainabilityen_US
dc.subjectSustainable Gastronomic Tourisimen_US
dc.subjectGeographical İndicatorsen_US
dc.titleSürdürülebilir gastronomi turizmi hareketliliğinde coğrafi işaretlemenin rolüen_US
dc.title.alternativeThe role of geographical indication in sustainable gastronomy tourism mobilityen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage13en_US
dc.identifier.endpage20en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster