dc.contributor.author | Sarıoğlan, Mehmet | |
dc.contributor.author | Avcıkurt, Cevdet | |
dc.contributor.author | Oflaz, Musa | |
dc.date.accessioned | 2025-02-12T09:26:45Z | |
dc.date.available | 2025-02-12T09:26:45Z | |
dc.date.issued | 2020 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/ 10.21325/jotags.2020.708 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/15985 | |
dc.description.abstract | Günümüzde klasik turizm alanları; teknoloji, konfor, sağlık ve en önemlisi üründe çeşitlilik
olgusunu etkin şekilde karşılayamaması, destinasyonların fiziksel kapasitesinin aşılması
sorununu ortaya çıkarmıştır. Son yıllarda farklı çekim özelliklerine sahip turistik
destinasyonlarda her geçen gün daha çok tercih edilir hale gelmiştir. Bu olgulardan biri de
gastronomi turizmi içerisinde yer alan helal gastronomi alanıdır. Çünkü İslami toplumlarda
yaşanan ekonomik, sosyal gelişmeler ile sınırların ortadan kalkması ve değişen pazar
koşulları sonucunda, dünya nimetlerinden daha fazla yararlanmak isteyen mütedeyyin
müşteri profilini ortaya çıkarmıştır. Bu kapsamda çalışmanın amacı her yönüyle farklı
medeniyetlerden izler taşıyan, kültür zenginlikleriyle dolu Türkiye'nin sahip olduğu bu
çeşitli yapıyı helal gastronomiyle birleştirmek suretiyle dünya gastronomi turizmi
pazarından önemli bir pay alabilirliğini ortaya çıkarmaktadır. Çalışma İstanbul, Muğla,
Antalya ve İzmir’e, Doğu, Ortadoğu ve Arap yarımadasından gelen yabancı ziyaretçilere
yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada helal gıda ve helal gastronomi olgusunun
bu yaklaşımın temel değişkenlerinden birisi olduğu sonucuna ulaşılmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | Today, classical tourism areas are; technology, comfort, health and, most importantly, the
fact that it cannot meet the concept of diversity in the product has raised the problem of
exceeding the physical capacity of destinations. In recent years, it has become more and
more preferred in touristic destinations with different attraction features. One of these cases
is the halal gastronomic field that takes place in gastronomic tourism. Because the
economic and social developments in Islamic societies, the boundaries disappeared and as
a result of changing market conditions, it has created the customer profile of the client who
wants to benefit more from the blessings of the world. In this context, the aim of this study
bears traces of different civilizations in all aspects, owned by Turkey's full of cultural
richness of these various structures reveals a significant share breathability of the couple
by the world of gastronomy tourism market with halal gastronomes. The study was carried
out for foreign visitors from the East, Middle East and Arabian peninsula to Istanbul,
Muğla, Antalya and Izmir. In this study, it is concluded that halal food and halal gastronomy
phenomenon is one of the main variables of this approach. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İrfan Yazıcıoğlu | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.21325/jotags.2020.708 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Helal Gastronomi | en_US |
dc.subject | Helal Gıda | en_US |
dc.subject | Destinasyon Seçimi | en_US |
dc.subject | Halal Gastronomy | en_US |
dc.subject | Halal Food | en_US |
dc.subject | Destination Selection | en_US |
dc.title | Yabancı turistlerin destinasyon tercihlerinde helal gastronomi konseptinin önemine yönelik bir araştırma | en_US |
dc.title.alternative | A research on the importance of the halal gastronomy concept in the destination preferences of foreign tourists | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.contributor.department | Turizm Fakültesi | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0003-4343-1225 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-9169-9763 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0001-8132-1081 | en_US |
dc.identifier.volume | 8 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 609 | en_US |
dc.identifier.endpage | 621 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |