Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarıoğlan, Mehmet
dc.contributor.authorSezen, Talha Serdar
dc.contributor.authorDinç, Yakup
dc.date.accessioned2024-12-05T11:54:27Z
dc.date.available2024-12-05T11:54:27Z
dc.date.issued2024en_US
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/ 10.21325/jotags.2024.1440
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/15456
dc.description.abstractGünümüzde yemek kavramı karın doyurma eyleminin ötesine geçmiştir. Kültür ve sosyoloji ile özellikle bağdaştırılan bu kavram, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Yeme içme davranışları bir toplumun kültürü ve toplum yapısı ile ilgili bilgi vermektedir. Özellikle somut olmayan kültürel miras kapsamında yeme-içme davranışları ve dolayısı ile yemekler önemli bir araştırma konusu haline gelmiştir. Türk toplumu, sahip olduğu kültür, gelenek ve görenekler gereği düğün, cenaze, bayram, ramazan, kandil gibi özel günlerde bir araya gelmektedir. Özel günler barındırdığı yardımlaşma ve birliktelik kavramları ile belirli bir ritüelde gerçekleşir. Özel güne göre bu ritüeller değişse de neredeyse bu günlerin tamamında yemek mutlaka yer almaktadır. İkram edilen yemekler, genellikle bölgenin geleneksel ve kültürel yemeklerinden oluşmaktadır. Bu araştırmada özel günler ve yemek ilişkisinin kültürel miras kapsamında değerlendirilmesi amaçlanmıştıren_US
dc.description.abstractToday, the concept of food has gone beyond the act of feeding. This concept, which is particularly associated with culture and sociology, has an important place in human life. Eating and drinking behaviors provide information about the culture and social structure of a society. Especially in the context of intangible cultural heritage, eating and drinking behaviors and consequently meals have become an important research subject. Turkish society comes together on special occasions such as weddings, funerals, holidays, Ramadan and oil lamps, due to its culture, traditions and customs. Special days take place in a certain ritual with the concepts of cooperation and togetherness. Although these rituals change according to the special day, food is definitely included in almost all of them. The meals offered generally consist of traditional and cultural dishes of the region. In this research, it is aimed to review the relationship between special days and food within the scope of cultural heritage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİrfan Yazıcıoğluen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2024.1440en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÖzel Günen_US
dc.subjectÖzel Gün Yemeklerien_US
dc.subjectKültürel Mirasen_US
dc.subjectSpecial Dayen_US
dc.subjectSpecial Daymealsen_US
dc.subjectCultural Heritageen_US
dc.titleÖzel gün yemeklerinin somut olmayan kültürel miras kapsamında değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeEvaluation of special day meals within the scope of ıntangible cultural heritageen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-4343-1225en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-8639-0107en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-6533-3987en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage1369en_US
dc.identifier.endpage1381en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster