Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorHacıoğlu, Necdet
dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.date.accessioned2019-05-16T19:38:36Z
dc.date.available2019-05-16T19:38:36Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn1303-0027
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/4999
dc.descriptionHacıoğlu, Necdet (Balikesir Auhtor)en_US
dc.description.abstractYiyecek-içecek üreten isletmelerde gıda hijyeni ve güvenligi, diger bir deyisle yiyecek ve içeceklerin, belirlenmis saglık standartlarına göre hazırlanması, müsteri saglıgı ve memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. Gıda güvenligi konusunda da en önemli sistemlerin basında HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) Sistemi gelmektedir. Bu çalısmada, bes yıldızlı otellerin mutfak departmanı çalısanlarının HACCP ile ilgili düsüncelerinin tespiti amaçlanmıstır. Gelistirilen soru kagıdı 1 Kasım 2007 ve 1 Nisan 2008 tarihlerinde Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’de bulunan toplam 43 adet bes yıldızlı otel isletmesinde çalısan toplam 832 mutfak personeline uygulanmıstır. Arastırma sonuçlarına göre, çalısanların HACCP sistemini otel isletmeleri için çok önemli bir gıda güvenlik sistemi olarak gördüklerini ortaya koymustur.en_US
dc.description.abstractMeeting required health standards during the process of food preparation and serving is of critical importance to costumer health and satisfaction. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is one of the major systems regarding food safety. The basic objective of this study was to determine attitudes of kitchen staff towards the HACCP system. The questionnaire was applied to 832 employees working in 43 five star hotels in Ankara, Antalya, Istanbul and Izmir during 1 November 2007, 1 April 2008. The results showed that the HACCP system was perceived as avastly important system for food safety .en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Hijyenien_US
dc.subjectGıda Güvenliğien_US
dc.subjectHACCP Sistemien_US
dc.subjectFood Hygieneen_US
dc.subjectFood Safetyen_US
dc.subjectHACCP System.en_US
dc.titleHACCP sisteminin otellerin mutfak çalışanları tarafından değerlendirilmesi: 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeAn evaluation of HCCP system by by kitchen staffs of hotels:An study on 5 star hotelsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalDokuz Eylül Üniversitesi Isletme Fakültesi Dergisien_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage281en_US
dc.identifier.endpage301en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster