dc.contributor.author | Bozok, Düriye | |
dc.date.accessioned | 2025-05-08T06:35:42Z | |
dc.date.available | 2025-05-08T06:35:42Z | |
dc.date.issued | 2021 | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/17187 | |
dc.description | Bozok, Düriye (Balikesir Author) | en_US |
dc.description.abstract | Televizyon reklamlarında şefler, uzman kişi ya da ünlü kişi tanıklığıyla yer
almaktadır. Bu çalışma ile şeflerin yer aldığı televizyon reklamları incelenmesi
amaçlanmıştır. Çalışma da odak grup görüşmesi yapılmış olup şeflerin yer
aldığı reklamlar katılımcılara izletilmiş ardından alanında uzman 7 kişiye
sorular yöneltilmiştir. Çalışmanın sonucuna göre katılımcıların tamamı
tarafından şeflerin gastronomide reklam aracı olarak kullanılmasında etkili
olduğunu fakat reklamlarda şeflerin uzmanlık alanları doğrultusunda yer
alması gerektiğini belirtmişlerdir. Katılımcıların büyük bir kısmı şeflerin
reklamlarda yer almasının üründe güven duygusu oluşturduğu, marka imajını
olumlu etkilediğini belirtirken bir kısmı ise ürünün niteliği ve içeriğinin daha
önemli olduğunu belirtmişlerdir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda reklam
şirketlerine öneriler sunulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Televizyon Reklamı | en_US |
dc.subject | Şef | en_US |
dc.subject | Tanıklı Reklamlar ve Gastronomi | en_US |
dc.title | Şeflerin yer aldığı televizyon reklamlarının incelenmesi: Türkiye örneği | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.relation.journal | 21.Ulusal – 5. Uluslararası Turizm Kongresi “İç Turizm” | en_US |
dc.contributor.department | Turizm Fakültesi | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-3703-6918 | en_US |
dc.identifier.startpage | 63 | en_US |
dc.identifier.endpage | 73 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Konferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |