dc.contributor.author | Doğdubay, Murat | |
dc.contributor.author | Girgin, Göksel Kemal | |
dc.contributor.author | Sarıoğlan, Mehmet | |
dc.contributor.author | Çevik, Samet | |
dc.contributor.author | Saçılık, Melehat Yıldırım | |
dc.contributor.author | Narin, Meziyet | |
dc.contributor.author | Sarıipek, Semih | |
dc.date.accessioned | 2025-04-15T06:12:24Z | |
dc.date.available | 2025-04-15T06:12:24Z | |
dc.date.issued | 2023 | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-975-17-5380-9 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/16836 | |
dc.description.abstract | Anadolu'nun kuzey batısında yer alan
Balıkesir; Marmara ve Ege denizlerine kıyısı
olan, doğal ve kültürel bakımdan zenginlikleri
ile önemli bir turizm şehridir. Ayvalık, Edremit,
Erdek gibi yerleşim bölgeleri deniz ile iç
içeyken, Susurluk ve Bigadiç gibi yerleşim
bölgeleri daha iç bölgelerde yer almaktadır.
Dursunbey ve Sındırgı gibi dağlık bölgelerin
yanında Gönen ve Havran gibi ovalık bölgeler
ile deniz ikliminin etkili olduğu bölgelerin
varlığı bu mutfağın zenginliğine de kaynaklık
etmektedir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Ali Duymaz | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Geleneksel yemekler | en_US |
dc.type | bookPart | en_US |
dc.relation.journal | Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Alan Araştırmaları | en_US |
dc.contributor.department | Turizm Fakültesi | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0001-5601-6931 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0002-9000-5256 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0003-0859-6673 | en_US |
dc.contributor.authorID | 0000-0001-8077-1507 | en_US |
dc.identifier.startpage | 431 | en_US |
dc.identifier.endpage | 452 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Kitap Bölümü - Ulusal | en_US |