Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBozok, Düriye
dc.contributor.authorNarin, Meziyet
dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.date.accessioned2025-04-15T05:47:38Z
dc.date.available2025-04-15T05:47:38Z
dc.date.issued2016en_US
dc.identifier.issn1307-1149 / 2146-0086
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16821
dc.description.abstractGünümüzde gıda kaynaklı hastalıklarda meydana gelen artışlar ve elde edilen tarım ürünlerinin kalitelerindeki düşüşler, insanları organik gıdalara yöneltmiştir. Organik gıdaların üretimi kişilere sadece sağlık açısından değil organik gıda üretimi yapan ve organik tarımın yapıldığı bölgeleri kapsayan birçok fayda da sunmaktadır. Bu faydalar tarımla, çevre, sosyal durum, ekonomik koşullar ve örgütsel/kurumsal olmak üzere çeşitli başlıklar altında toplanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Balıkesir İli Burhaniye İlçesi’ne bağlı Kırtık Köyü (Mahallesi)’nde başlatılan organik (ekolojik) tarım çalışmaları hakkında bilgi vermek ve bölgede organik tarım üretiminin artmasıyla birlikte, organik tarım üretimi yapan kesimin literatürde belirtilen organik tarımın potansiyel faydalarına yönelik görüşlerini belirlemektir. Bu noktadan hareketle, çalışmada öncelikle organik tarım ve kırsal kalkınma kavramları hakkında genel bilgilere yer verilmiştir. Daha sonra Doğal Kaynaklar ve Etik Ticaret Programı (Natural Resources and Ethical Trade Programme - NRI) çerçevesinde Crucefix (1998) tarafından yapılan çalışmada belirtilen “Organik Tarımın Potansiyel Faydaları”ndan yola çıkarak çalışmanın ölçeği oluşturulmuştur.en_US
dc.description.abstractToday, increasing food oriented diseases and decreasing quality of agriculture products directed people to organic food. Producton of organic food has advantages not only on health but also on the regions which produce organic food. We can categorization them under agriculture, environment, social status, economical conditions and organizational / institutional headings. The aim of this study is to inform about the organic agriculture studies which was started in Balıkesir, Burhaniye, Kırtık village and determine the opinions of the society, which make organic agricultre with the rise of organic agriculture production, on the potential literature benefits of organic agriculture. For this reason, firstly general information is given about theconcepts of rural development and organic agriculture. of organic production started in Kırtık after related literature scan. Then the scale of the study is measured in the light of “Potential Benefits of Organic Agriculture” defined in the study by Crucefix (1998) and in the frame of Natural Resources and Ethical Trade ProgrammeNRI.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOrganik Tarımen_US
dc.subjectEkolojik Tarımen_US
dc.subjectKırsal Kalkınmaen_US
dc.subjectKırtık Köyüen_US
dc.subjectSürdürülebilirliken_US
dc.subjectOrganic Agricultureen_US
dc.subjectEcological Agricultureen_US
dc.subjectRural Developmenten_US
dc.subjectKırtık Villageen_US
dc.subjectSustainabilityen_US
dc.titleOrganik tarım ve kırsal kalkınmaya etkisi Kırtık Köyü örneğien_US
dc.title.alternativeOrganic agriculture and its effect on rural development: Kırtık Village case studyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalInternational Journal of Social and Economic Sciencesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3703-6918en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-8077-150en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9000-5256en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage6en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster