Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-11
-
The causal relationship of tourism development, economic growth, and firm performance: An analysis of the food and beverage industry
(2022)The main purpose of the study is to determine the relationship between tourism growth, economic growth, and firm performance. Within the scope of the study, the quarterly dataset over the period 2009-2020 was used. The ... -
Çevrimiçi turist yorumlarında yeşil algı: Leed sertifikalı konaklama işletmelerinin incelenmesi
(Pamukkale Üniversitesi, 2022)Çevrimiçi turist yorumları, turizmle ilgili çok çeşitli ürün ve hizmetleri belirlemek, değerlendirmek için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Tüm endüstriler ve çalışma alanları için sürdürülebilir ürünler ve yeşil ... -
The effect of green leadership perception on environmental commitment, awareness, and employees' green behavior in hotel businesses: Research from a generation cohort theory perspective
(MDPI, 2024)This study was carried out to determine the relationships between green leadership perceived by hotel employees and environmental commitment, environmental awareness, and employees’ green behavior. In contrast to previous ... -
Gastronomy festivals in the development of event tourism and the current situation in Turkey
(Emerald Publishing, 2024)Purpose - The aim of this study is to emphasize the importance of Turkey's gastronomy festivals within the context of event tourism by identifying and highlighting their significance. Design/methodology/approach - International ... -
Geleneksel gıdaların pazarlanmasında e-ticaretin önemi: Mağaza satışları ile e-ticaret satışlarının karşılaştırılması
(2022)Son yıllarda tüketicilerin kültürel değerlere, otantik ürünlere ve sağlıklı beslenmeye artan bir ilgisi bulunmaktadır. Bu ilgiyi etkileyen faktörler; küreselleşmenin getirdiği tek düzelikten kaçınma, teknolojik gelişmelere ... -
Kapadokya bölgesi sıcak hava balon pilotu seçim sürecinde CRITIC ve MAIRCA yöntemlerinin kullanılması
(2022)Bu çalışmada sıcak hava balonu pilot seçiminde kullanılan karar kriterleri ve bu kriterlere en uygun personel alternatifi Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri ile belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla ÇKKV yöntemlerinden ... -
Likiditenin finansal performansa etkisi: Yeme içme sektörü üzerine bir uygulama
(İrfan Yazıcıoğlu, 2024)Çalışmanın temel amacı likiditenin finansal performans üzerine etkisini incelemektir. Bu kapsamda Yeme içme sektöründe faaliyet gösteren 34 büyük ölçekli restoran işletmesine ait 2017-2020 dönemi verileri toplanmıştır. ... -
Lisans düzeyinde turizm eğitimi alan öğrencilerin turizmde kullanılan otomasyon sistemlerine yönelik algılarının teknoloji kabul modeli vasıtasıyla ölçümü
(Murat Bayram, 2024)Bilgi ve iletişim teknolojisinde gün geçtikçe artan gelişmelerle birlikte otomasyon sistemlerinin de çeşitlendiği görülmektedir. Otomasyon sistemlerinin fonksiyonlarında yaşanan artış işletmelere de önemli kolaylıklar ... -
Örgütsel sosyalleşmenin örgütsel sessizlik ve işten ayrılma niyeti üzerine etkisi: Konaklama işletmeleri örneği
(2022)Çalışmanın amacı, Edremit Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren turizm işletme belgeli konaklama işletmelerindeki işgörenlerin, kurumlarda örgütsel sosyalleşme ve örgütsel sessizlik düzeylerinin ve işten ayrılma niyetleri ... -
Pandemi sürecinde gastronomi turistlerinin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve tatil tercihlerindeki değişimlerinin belirlenmesi
(2023)Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turistlerinin pandemi döneminde değişiklik gösteren tatil tercihlerinin, gastronomi turizminin pandemi sürecinde hissedeceği etkilerin ve gastronomi turistlerinin yöresel yemek tüketim ... -
Reklam ve firma performansı panel nedensellik ilişkisi: BİST turizm işletmeleri üzerine bir araştırma
(A Kitap, 2022)Günümüzde turizm sektörü ülke ekonomileri açısından kritik derecede öneme sahiptir ve sektörün gelişimi için sektörde faaliyet gösteren işletmelerin varlıklarını devam ettirmeleri önemlidir. Küreselleşme ile birlikte ...