Güncel Gönderiler: Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Toplam kayıt 34, listelenen: 21-34
-
Evaluation of traditional turkish beverage awareness: The example of Çanakkale
(2022)The main purpose of this study is to determine the awareness of hotel businesses towards traditional Turkish beverages. The universe of the study consists of 3, 4 and 5 star hotels located in the city center of Çanakkale. ... -
Çanakkale mutfağı hakkında restoran yöneticilerinin görüşlerinin incelenmesi
(2022)Bu araştırmada, Çanakkale’de faaliyet gösteren restoran işletmelerinin yöneticilerinin, Çanakkale mutfağı hakkındaki görüşlerinin tespit edilmesi ile Çanakkale mutfağının yaşatılmasının yöre ve yöre insanına ne gibi ... -
The causal relationship of tourism development, economic growth, and firm performance: An analysis of the food and beverage industry
(2022)The main purpose of the study is to determine the relationship between tourism growth, economic growth, and firm performance. Within the scope of the study, the quarterly dataset over the period 2009-2020 was used. The ... -
Örgütsel sosyalleşmenin örgütsel sessizlik ve işten ayrılma niyeti üzerine etkisi: Konaklama işletmeleri örneği
(2022)Çalışmanın amacı, Edremit Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren turizm işletme belgeli konaklama işletmelerindeki işgörenlerin, kurumlarda örgütsel sosyalleşme ve örgütsel sessizlik düzeylerinin ve işten ayrılma niyetleri ... -
Testing multi-factor asset pricing models in Borsa Istanbul
(2022)This study aims to test the validity of multi-factor asset pricing models on the portfolios of nonfinancial companies whose shares are traded on Borsa Istanbul and to identify the model with the best explanatory power. ... -
The role of central and local governments in destination promotion: A review of social media networks
(2023)It is obvious today that a new era of communication and interaction has been started through social media networks. For this reason, corporate social media networks and their contents are one of the correct and effective ... -
Pandemi sürecinde gastronomi turistlerinin yöresel yemek tüketim alışkanlıkları, tutumları ve tatil tercihlerindeki değişimlerinin belirlenmesi
(2023)Bu çalışmanın temel amacı gastronomi turistlerinin pandemi döneminde değişiklik gösteren tatil tercihlerinin, gastronomi turizminin pandemi sürecinde hissedeceği etkilerin ve gastronomi turistlerinin yöresel yemek tüketim ... -
The mediating effect of the logistics performance index on the relationship between the enabling trade index and foreign trade volume of countries
(2023)The main purpose of this study is to detect the mediation effect of the logistic performance index in the relationship between the enabling trade index and the volume of foreign trade. the simple mediation model was created ... -
Mekânsal vatandaşlık davranışı ölçeğinin Türkçe uyarlama çalışması
(2023)Bu çalışmada, Zhang ve Xu (2019) tarafından geliştirilen Mekânsal Vatandaşlık Davranışı Ölçeği (MVDÖ- Place Citizenship Behavior)’nin Türkçe uyarlamasının yapılması amaçlanmıştır. Mekânsal Vatandaşlık Davranış Ölçeği, yerel ... -
A review on national postgraduate theses on museology in Turkey
(2023)This study aimed to reveal the bibliometric characteristics of the postgraduate theses written on museology in Turkey. The theses examined within this framework were scanned from the database of the Council of Higher ... -
A research on the establishment of total quality management in municipalities
(2023)Municipalities are the most authorized local government administrations in almost every country. Therefore, they have a responsibility to serve the citizens at the highest level. Total Quality Management is one of the ... -
Algılanan hizmet kalitesi ile davranışsal niyetler arasında müşteri memnuniyetinin aracı etkisi: Medikal turistler üzerine bir araştırma
(2023)Bu çalışmanın amacı, algılanan hizmet kalitesi ile davranışsal niyetler arasındaki ilişkide müşteri memnuniyetinin aracı etkisinin olup olmadığını tespit etmektir. Araştırma için gerek duyulan veriler, İstanbul iline medikal ... -
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze sanat-turizm ilişkisi ve sanat turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi
(2023)Hızla gelişen dünyada turizm sektörü, yeniliklere uyum sağlayarak seyahati turistlerin farklı ve özgün bir deneyim yaşayacakları şekilde sunmaktadır. Bu farklılık; ekolojik, kültürel, estetik ve yaratıcılık alanlarını ... -
Covid-19 pandemisinin esnaf lokantalarına etkisi
(Prof. Dr. Kadir Ulusoy, 2022)Yeme-içme alışkanlığı toplumdan topluma farklılık göstermekte olup bu alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasını oluşturmaktadır. Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan işletmelerden biri de esnaf ...