Yazar "Girgin, Göksel Kemal" için listeleme
-
Balıkesirde beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörlerin ve algıların incelenmesi
Girgin, Göksel Kemal; Uzun, Alper (Marmara Üniversitesi, 2022)Beslenme alışkanlıkları, bir ülkenin komşularına göre ve hatta aynı ülkenin bölgelerine göre de değişmekte ve önemli farklılıklar göstermektedir. Balıkesir, farklı iki denize kıyısı olan, deniz seviyesinden 1700 metreye ... -
Destinasyon pazarlamasında yerel mutfaklar: Balıkesir ili örneği
Uçan, Berre Zeynep; Girgin, Göksel Kemal (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Türk mutfağının yerel mutfaklar sayesinde oldukça geniş bir gastronomik zenginliği içerisinde barındırdığı bilinmektedir. Yerel mutfakların pazarlanmasının ise ülke ve bölge turizmi açısından oldukça avantaj sağladığı ... -
Dünyanın en iyi mutfakları ve Türk mutfağı
Tarih boyunca diğer birçok kültürlerle yaşanan etkileşim, geniş bir coğrafyada hüküm sürmesi ve bu hüküm sürdüğü coğrafyada farklı kültürlerin bir arada yaşaması gibi nedenler Türk mutfağının zenginleşesi ve çeşitlenmesine ... -
Ebeveynlerin televizyonlarda çocuklara yönelik yapılan gıda reklamlarına ilişkin tutumlarının ve yasal düzenlemelere ilişkin görüşlerinin belirlenmesi
Samav, Ufuk (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Günümüzde teknik gelişmeler neticesinde değişen reklamcılık sektörü, artan rekabet ortamında devamlılığını sürdürebilmesi için etkin kitle iletişim araçlarından olan televizyonu kullanmaktadır. Televizyon ile geniş kitlelere ... -
Etnik kökenlerin mutfak kültürlerindeki değişimlerin belirlenmesi: Balıkesir örneği
Adıgüzel, Onur (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Türkiye'nin zengin bir kültürel yapıya sahip olmasında etnik grup çeşitliliğinin rolü büyüktür. Bu kültürel zenginliği muhafaza etmek ya da geliştirmek amacıyla etnik grupların lokal kültürleri ile tarihsel süreçte yaşadıkları ... -
An examination of the factors influencing local gastronomic product preference based on the theory of planned behaviour
Karaman, Nilgün; Girgin, Göksel Kemal (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Developed by Azjen (1991), the Theory of Planned Behavior (TPB) is the mostcomprehensive and successful model among social cognitive models used to explain therelationship between attitude and behavior. In this study, it ... -
Gastronomi eğitimi ve yiyecek içecek endüstrisi arasındaki bağlantı(sızlık)lar: paydaşlar üzerine araştırma ve model önerisi
Demir, Özkan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Türkiye’de her geçen gün gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin popülerliği artmakta olup bölüm sayısında ve tercih edenlerin sayısında bir artış yaşanmaktadır. Bu araştırmanın amacı gastronomi ve mutfak sanatları ... -
Gıda tiksinmesi ve yeni yiyecekleri deneme korkusu kavramlarının arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Arslan, Karahan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)Besin tüketimi, insanoğlunun fizyolojik olarak yerine getirmesi gereken bir zorunluluk olmasının yanısıra aynı zamanda sosyal ve kültürel bir olgudur. Sosyal ve kültürel yönüyle beslenme kavramı birçok farklı etmen ve ... -
Gıda tiksinmesi ve yeni yiyecekleri deneme korkusu kavramlarının arasındaki ilişkinin belirlenmesi
İnsanoğlunun besin tercihi, besin seçimi ve beslenme alışkanlıkları üzerindeki etkili unsurların anlaşılması, beslenme kavramının daha derinlemesine kavranmasını sağlayacaktır. Bu araştırmanın amacı gıda tiksinmesi ve yeni ... -
HACCP sisteminin otel işletmeleri açısından değerlendirilmesi: 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
Girgin, Göksel Kemal (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008)Yiyecek-içecek üreten işletmelerde gıda hijyeni ve güvenliği en önemli konuların başında gelmektedir. Yiyecek ve içeceklerin, belirlenmiş sağlık standartlarına göre hazırlanması, müşteri sağlığı ve memnuniyeti açısından ... -
HACCP sisteminin otellerin mutfak çalışanları tarafından değerlendirilmesi: 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir araştırma
Hacıoğlu, Necdet; Girgin, Göksel Kemal (2008)Yiyecek-içecek üreten isletmelerde gıda hijyeni ve güvenligi, diger bir deyisle yiyecek ve içeceklerin, belirlenmis saglık standartlarına göre hazırlanması, müsteri saglıgı ve memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. Gıda ... -
Kalite yönetim sistemleri ve tüketicinin korunması duyarlılığı: İstanbul'daki 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
Girgin, Göksel Kemal (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Yoğun rekabetin yaşandığı günümüzde, otel işletmelerinde ürün-hizmet farklılaştırmanın önemi büyüktür ve farklılık oluşturacak unsurların başında kalite gelmektedir. Bu çerçevede, otel işletmelerinde kalitenin sağlanması ... -
Kalite yönetim sistemleri ve tüketicinin korunması duyarlılığı: İstanbul’daki 5 yıldızlı otel işletmelerinde bir uygulama
Girgin, Göksel Kemal (2013)Problem Durumu: Bu araştırmanın temel problemi, kalite yönetim sistemi uygulamalarının, tüketici hakları ve dolayısıyla tüketicinin korunması ile arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi ... -
Otel işletmelerinde işyeri zorbalığı ile örgütsel sessizlik arasındaki ilişkinin belirlenmesi: Kuşadası örneği
Demirtaş, Neriman (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Günümüzde küreselleşmenin hızla artış göstermesi ve rekabet ortamının daha yoğun hale gelmesiyle birlikte çalışma hayatına verilmesi gereken önem daha da artmıştır. Çalışma hayatına verilen önem arttıkça örgütlerin ... -
Restoran atmosfer algısının, müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati üzerine etkisi
Barın, Feyzanur (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Yeme-içme faaliyeti, bireylerin yaşamlarını sürdürebilmeleri adına temel fizyolojik gereksinimlerinden birisidir. Ancak günümüzde tüketiciler, sadece fizyolojik gereksinimlerini gidermekten ziyade bununla birlikte psikolojik, ... -
Restoran işletmelerinde pazarlama kültürünün işletme performansına etkisi
Gökyar, Mustafa (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)İşletmeler, rekabet avantajı ve pazar üstünlüğü konularında amaçlarına ulaşmak için farklı gruplar ve kültürlerle birlikte çalışan bir pazarlama kültürüne ihtiyaç duymaktadırlar. Bu durum işletmelerin iş görme biçimi ve ... -
Turistlerin destinasyonlardaki gıda kara sürecinde etkili olan faktörlerin belirlenmesi
Diken, Büşra (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Gıda tüketimi, günümüzde turizmin vazgeçilmez bir parçası ve turizm hareketlerinde de önemli bir motivasyon kaynağıdır. Diğer bir açıdan ise gıda kavramı destinasyonların pazarlanması ve tanıtılmasında son derece önemli ... -
Turistlerin restoran deneyimleri ile destinasyonu tekrar ziyaret etme niyeti arasındaki ilişkinin belirlenmesi: İstanbul örneği
Sever, Pelin (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Günümüzde artan tüketim bilinci ile her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de yoğun rekabet ortamı oluşmuştur. Turizm sektörünün en önemli parçası olan destinasyonlar bu rekabette ayakta kalabilmek için farklılaşma, ... -
Tüketicilerin restoranlarda sağlıklı beslenme davranışlarının belirlenmesi
Çetinkaya, Vahide (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Bir ülkenin sosyal ve ekonomik açıdan istenilen uygarlık düzeyine ulaşabilmesi; bedensel ve zihinsel açıdan sağlıklı ve güçlü bireylerin varlığına bağlıdır. Yaşamın her döneminde sağlığın temelini oluşturan beslenme, ... -
Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin Türk mutfağı hakkındaki görüşlerinin belirlenmesi
Türk kültürü içerisinde, yemek kültürü de çok önemli bir yere sahiptir. Türklerin yıllar boyunca yaşadıkları ve hükümdarlık sürdürdükleri coğrafyalar ve bu coğrafyalarda yaşayan diğer kültürlerle olan etkileşim "Türk ...