Yazar "Girgin, Göksel Kemal" için listeleme
-
An application on view of tour guiding undergraduate students about Turkish kitchen education
The people, who spend time most with tourists that are participating to international tourism movements, and company them during their travel, are tour guides. Tour guides have a great impact on developing the county image ... -
Attitudes of university students towards mobile marketing of food and beverage goods and services
Tetik, Nuray; Girgin, Göksel Kemal (St. Kliment Ohridski University Press, 2016)Mobile communication systems are devices that allow delivering messages fast, share information among users (Barutçu, 2011, 7) and, allow people to communicate with others without being tied to a physical location. These ... -
Balıkesirde beslenme alışkanlıklarını etkileyen faktörlerin ve algıların incelenmesi
Girgin, Göksel Kemal; Uzun, Alper (Marmara Üniversitesi, 2022)Beslenme alışkanlıkları, bir ülkenin komşularına göre ve hatta aynı ülkenin bölgelerine göre de değişmekte ve önemli farklılıklar göstermektedir. Balıkesir, farklı iki denize kıyısı olan, deniz seviyesinden 1700 metreye ... -
Bölüm mezunlarının gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine ilişkin görüşleri
Demir, Özkan; Girgin, Göksel Kemal (Rahman Temizkan, 2023)Gastronomi ve mutfak sanatları bölüm sayıları her geçen gün artmakta ayrıca doluluk oranları da oldukça yüksektir. Yüksek motivasyon ile bölümü tercih eden öğrencilerin yıllar geçtikçe motivasyonlarında bir düşüş yaşanmakta ... -
Changing consumer tendency and effects of local kitchens on tourism movements
Şahin, Bayram; Girgin, Göksel Kemal; Tetik, Nuray; Şahin, Seda (St. Kliment Ohridski, 2011)– Individuals, who have enough time, purchasing power and holiday tendency, have been attending tourism activities with different purposes like visiting relatives, having fun and adventure, shopping or visiting different ... -
Culinary tourism and the role of tourist guides in presenting kitchen and food culture
Şahin, Seda; Dinç, Nuray Tetik; Şahin, Bayram; Girgin, Göksel Kemal (ST. Kliment Ohridski, 2011)Food culture is a culture which shows both the materials used in the preparation of food and beverages and the ropes of cooking art. In terms of tourism, food culture is an important factor for tourists while visiting ... -
Destinasyon markalaşmasinda gastronominin önemi: Havran ilçesine yönelik bir araştirma
Şahin, Candan; Girgin, Göksel Kemal (Karabük Üniversitesi, 2024)Özellikle son yıllarda bir destinasyonun sahip olduğu gastronomik değer ve destinasyonun çekiciliği arasındaki ilişki giderek kuvvetlenmiştir. Çalışmanın amacı, gastronominin destinasyon markalaşmasındaki önemini ortaya ... -
Destinasyon pazarlamasinda coğrafi işaretli ürünler; Gaziantep örneği
Sabancı, Ayşen Ertaş; Girgin, Göksel Kemal (Sinop Üniversitesi, 2023)Turizm ve gastronomi destinasyonları rekabet avantajı sağlamak için birçok farklı destinasyon pazarlama stratejileri uygulamaktadırlar. Yöresel ürünler bir gastronomi destinasyonunu diğer destinasyonlardan ayıran ... -
Destinasyon pazarlamasında yerel mutfaklar: Balıkesir ili örneği
Uçan, Berre Zeynep; Girgin, Göksel Kemal (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Türk mutfağının yerel mutfaklar sayesinde oldukça geniş bir gastronomik zenginliği içerisinde barındırdığı bilinmektedir. Yerel mutfakların pazarlanmasının ise ülke ve bölge turizmi açısından oldukça avantaj sağladığı ... -
Dünyanın en iyi mutfakları ve Türk mutfağı
Tarih boyunca diğer birçok kültürlerle yaşanan etkileşim, geniş bir coğrafyada hüküm sürmesi ve bu hüküm sürdüğü coğrafyada farklı kültürlerin bir arada yaşaması gibi nedenler Türk mutfağının zenginleşesi ve çeşitlenmesine ... -
Ebeveynlerin televizyonlarda çocuklara yönelik yapılan gıda reklamlarına ilişkin tutumlarının ve yasal düzenlemelere ilişkin görüşlerinin belirlenmesi
Samav, Ufuk (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Günümüzde teknik gelişmeler neticesinde değişen reklamcılık sektörü, artan rekabet ortamında devamlılığını sürdürebilmesi için etkin kitle iletişim araçlarından olan televizyonu kullanmaktadır. Televizyon ile geniş kitlelere ... -
Effects of 6 months of training prior to a major competition on hematological and biochemical parameters in young elite judoka
Girgin, Göksel Kemal; Ökmen, Ahmet Şadan; Savucu, Yüksel (Abdel Rahman Mohammad Al-Tawaha, 2013)This study was conducted in order to examine the effects of 6-month judo training period on maximal aerobic and anaerobic performance, hematological and biochemical parameter responses of eight internationally competitive ... -
Etnik kökenlerin mutfak kültürlerindeki değişimlerin belirlenmesi: Balıkesir örneği
Adıgüzel, Onur (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Türkiye'nin zengin bir kültürel yapıya sahip olmasında etnik grup çeşitliliğinin rolü büyüktür. Bu kültürel zenginliği muhafaza etmek ya da geliştirmek amacıyla etnik grupların lokal kültürleri ile tarihsel süreçte yaşadıkları ... -
Evaluation of restaurant menus in the marketing of Turkish cuisine: The world’s 50 best restaurants discovery Turkey example
Öztürk, Emre; Girgin, Göksel Kemal (LLC The Registered Company Address is: University of South Florida, 2022)Bu çalışmanın amacı “The World’s 50 Best Restaurants Discovery Turkey” listesine giren Türkiye’deki restoranların web sitelerinin Türk mutfağının pazarlanması bağlamında değerlendirilmesidir. Bu amaçla nitel araştırma ... -
An examination of the factors influencing local gastronomic product preference based on the theory of planned behaviour
Karaman, Nilgün; Girgin, Göksel Kemal (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Developed by Azjen (1991), the Theory of Planned Behavior (TPB) is the mostcomprehensive and successful model among social cognitive models used to explain therelationship between attitude and behavior. In this study, it ... -
Gastronomi eğitimi ve yiyecek içecek endüstrisi arasındaki bağlantı(sızlık)lar: paydaşlar üzerine araştırma ve model önerisi
Demir, Özkan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Türkiye’de her geçen gün gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin popülerliği artmakta olup bölüm sayısında ve tercih edenlerin sayısında bir artış yaşanmaktadır. Bu araştırmanın amacı gastronomi ve mutfak sanatları ... -
Gastronomi turistlerinin e-şikâyet davranışları üzerine bir araştırma: Alaçatı örneği
Şahin, Seda; Girgin, Göksel Kemal; Kazoğlu, İbrahim Halil; Kaya, Gözde Nur Coşkun (Quarterly in Year, 2018)Araştırmanın amacı, Alaçatı’da faaliyet gösteren restoranlara yönelik e-şikâyet unsurlarının belirlenmesi ve müşteri şikâyetleri yönetiminde kolaylık sağlayacak çözüm önerileri sunmaktır. Bu amaçla veriler, dünyanın en ... -
Gastronomi ve aşçılık öğrencilerinin gıda hijyeni ve gıda güvenliği konusunda bilgi, tutum ve uygulama düzeylerinin ölçülmesi
Demir, Özkan; Samav, Ufuk; Girgin, Göksel Kemal (Ercan Yavuz, 2017)Gıda hijyeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi için gıda üretim yerlerinde çalışan iş görenlerin, bu konudaki bilgi düzeylerinin yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, ileriki dönemlerde sektörde istihdam ... -
Gastronomi ve aşçılık öğrencilerinin gıda hijyeni ve gıda güvenliği konusunda bilgi, tutum ve uygulama düzeylerinin ölçülmesi
Demir, Özkan; Samav, Ufuk; Girgin, Göksel Kemal (Ali Yaylı, 2017)Gıda hijyeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi için gıda üretim yerlerinde çalışan iş görenlerin, bu konudaki bilgi düzeylerinin yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, ileriki dönemlerde sektörde istihdam ... -
Geleneksel yemekler
Doğdubay, Murat; Girgin, Göksel Kemal; Sarıoğlan, Mehmet; Çevik, Samet; Saçılık, Melehat Yıldırım; Narin, Meziyet; Sarıipek, Semih (Ali Duymaz, 2023)Anadolu'nun kuzey batısında yer alan Balıkesir; Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olan, doğal ve kültürel bakımdan zenginlikleri ile önemli bir turizm şehridir. Ayvalık, Edremit, Erdek gibi yerleşim bölgeleri deniz ile ...