Yazar "Bozok, Düriye" için listeleme
-
Are you a modern or post-modern tourist? Predicting touristic preferences from personality and values
Bozok, Düriye; Açıksözlü, Övgü; Şahin, Nur Neşe (Africa Journals, 2018)Today's consumers have a postmodern perception and demonstrate a profile that is freer than their predecessors, more densely living their individuality, and trying more to put their own presence on the streets and in ... -
Balıkesir Güneydoğu kırsal alanında yöresel mutfak kültürünün analizi ve gastronomi turizmine kazandırılması
Oral, Ayşe Nur (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Bu araştırmanın temel amacı Balıkesir Güneydoğu Kırsalında yöresel mutfak kültürünü analiz ederek turizme kazandırmak ve böylelikle yöre ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda ilgili literatür taranmış ve ... -
Çalışma yaşamında kadın ve konaklama işletmelerinde kadın yöneticilerde cam tavan sendromunu önlemeye yönelik stratejiler: İstanbul örneği
Mayuk, Arife (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2013)Çalışma yaşamındaki değişimlere paralel olarak toplumsal statüsünde de değişimler yaşayan kadın, özellikle sanayi devriminden sonra çalışma yaşamında yer almaya başlamış ve zamanla hizmet endüstrisindeki işgücünün büyük ... -
Çevrı̇m ı̇çı̇ yöresel yı̇yecek-ı̇çecek tercı̇hı̇ndekı̇ motı̇vasyon unsurlarının satın alma karar sürecı̇ne olan etkı̇sı̇nı̇n genı̇şletı̇lmı̇ş teknolojı̇ kabul modelı̇ne göre ı̇ncelenmesi
Aslan, Elif (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Teknoloji Kabul Modeli, kullanıcının bir teknolojiyi benimseme ve kullanma sürecini açıklayan bir teorik çerçevedir. Bu model, teknolojinin kabul edilmesini etkileyen faktörleri ve kullanıcının teknolojiyi benimsemesi için ... -
Destinasyon imajının yerleşik yabancıların yerleşim yeri seçimine etkisi: Bodrum
Özgüneş, Reşad Emre (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)Turizm destinasyonları birçok farklı unsurun birleşmesiyle oluşan, turizmin ana faaliyet alanı olduğu yöreler şeklinde tanımlanabilmektedir. Birer turistik ürün olma özelliği de taşıyan turizm destinasyonları; kendilerini ... -
Duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişki ve değişkenlerin davranışsal niyet üzerindeki etkisi
Balıkoğlu, Arzu; Kılıç, Sultan Nazmiye; Bozok, Düriye (Ankara Hacı Bayram Veli University, 2020)Bu araştırmada, turistlerin duyusal deneyim memnuniyeti ve yöresel yiyecek deneyimi arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve bu değişkenlerin gelecekteki tüketici davranışlarına olan etkisinin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. ... -
Dışarıda yeme olgusuna yeni bir yaklaşım olarak “şefi eve çağırma”
Özgüneş, Reşad Emre; Özdemir, Sami Sonat; Bozok, Düriye (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Bu araştırmada; şefi eve çağırma uygulamasına tüketicilerin ve şeflerin bakış açısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada öncelikle şefi eve çağırma uygulaması, dışarıda yeme olgusu kapsamında kavramsal olarak ... -
Etnik restoranların turist davranışlarına etkisi: Berlin’deki Türk restoranlarında bir araştırma
Özdemir, Sami Sonat (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Bu çalışmanın amacı, etnik restoranlar olarak Berlin’deki Türk restoranlarını ziyaret eden Almanların, destinasyonu ziyaret ve yerel yiyecek tüketme davranışlarının değerlendirilmesi ve bu değerlendirmeler neticesinde, bu ... -
Farklı baharat kombinasyonları ile hazırlanan raw food ürünlerinin duyusal analiz yöntemi ile değerlendirilmesi
Uçan, Berre Zeynep (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Son yıllarda sağlıklı beslenmeye olan ilginin arttığı görülmektedir. Bu ilgi, yeni beslenme modellerinin doğmasına zemin hazırlarken tarih öncesine dayanan beslenme şekillerinin önemini de gün yüzüne çıkarmaktadır. Bu ... -
Gastronomi turizminde yerli ziyaretçilerin yöresel yiyeceklere yönelik unutulmaz deneyimlerinin davranışsal niyetleri üzerine etkisi: Seferihisar örneği
Ölmez, Zeliha Duygu (2017)Gastronomi turizmi günden güne büyüyerek ve güçlenerek birçok destinasyonun öne çıkmasında etkili rol oynayan kilit bir faktördür. Ziyaretçileri yörelere çekmekte önemi yadsınamayacak kadar büyük olan gastronomi turizmi, ... -
Geçmişten günümüze gastronomi trendleri: potansiyel yerli turistlerin yenilebilir böcekler akımına yönelik algılarının ölçülmesi
Karaman, Ramazan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Hızlı kentleşme ve yükselen ekonomiler sebebiyle gelişmekte olan ülkelerde küresel gıda talebinin yönü, özellikle son on yıl içerisinde önemli bir değişim göstermektedir. Özellikle hayvancılıktan et üretiminin yetersiz ... -
Hizmet kalitesinin bir unsuru olarak atmosferin müşteri sadakati üzerine etkisi: Bozcaada'daki otellerde konaklayan yerli turistler üzerinde bir araştırma
Aksu, Murat (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2012)Hizmet kalitesinin bir unsuru olarak atmosferin, müşteri sadakati oluşturmada önemli bir rol oynadığı kabul edilmektedir. Turistlerin ilk algılamaları üzerinde etkili olan atmosfer, hizmet kalitesi ve müşteri sadakatini ... -
İnsanların ötesinde robotik emek: Potansiyel yerli turistler, turizm akademisyenleri ve turizm sektör temsilcileri üzerine karşılaştırmalı bir araştırma
Açıksözlü, Övgü (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Endüstri 4.0'a giden tarihsel süreçte teknolojinin gelişmesi, bilgiye kolay ulaşma ve birçok işin otomasyon sistemleri ile daha kolay gerçekleşebilmesi insanların yaşam şekillerinin de değişmesine sebep olmuştur. Seyahat ... -
Konaklama işletmelerinde modern pazarlama yöntemi olarak ilişkisel pazarlama yaklaşımı (Bodrum yöresinde bir araştırma)
Kabakçı, Eda (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006)Günümüzde konaklama işletmeleri, hızla değişen pazar koşullarına uyum sağlamak amacıyla modern pazarlama tekniklerini etkin olarak kullanmak durumundadırlar. Konaklama endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerin yüksek ... -
Konaklama işletmelerinde yiyecek içecek hizmetlerinde dış kaynak kullanımı (outsourcing) ve Marmaris yöresinde bir araştırma
Zorlu, Özcan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008)Globalleşmenin artan hızla devam ettiği günümüzde, hizmet işletmeleri küreselleşmenin getirdiği yoğun rekabet baskısı, teknolojik yeniliklerdeki hızlı artış, giderek artan maliyetler karşısında, piyasada etkinliklerini ... -
Lezzetin nostaljisi: Yiyecek ve bellek ilişkisi üzerine
Özgüneş, Reşad Emre; Bozok, Düriye (İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Lezzet-yiyecek-bellek arasındaki mevcut ilişki salt kişisel değil toplumsal yönden de araştırmaya değer bir konudur. Bu çalışmada; lezzet algısı, bu algının kaydedildiği bellek çeşitleri ve gastronostalji kavramı farklı ... -
Mutfak çalışanlarının doğrama tekniklerine yönelik kavramsal değişim süreçlerinin incelenmesi
Sarıoğlan, Mehmet; Avcıkurt, Cevdet; Bozok, Düriye (Prof. Dr. Yüksel Öztürk, 2021)Kavramsal değişim bilimsel ve uygulamalı alanlarda kullanılan kavramlardaki yanılgıların bilimsel çerçevede değiştirilmesi olarak ifade edilebilir. Çalışma kapsamında uygulamalı bir bilim dalı olarak gastronomi biliminde ... -
Müşteri temelli marka değerinin yaratılması termal turizm amaçlı seyahat eden turistlerin marka algılarının ölçülmesi: Balçova örneği
Gül,Melike (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)Müşterinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda markaya ilave edilen değer olarak bilinen müşteri temelli marka değerinin, işletmelerin başarısını ve rekabet gücünü arttıran önemli bir kavram olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda ... -
Müşteri temelli marka değerinin yaratılması ve termal turizm amaçlı seyahat eden turistlerin marka algılarının ölçülmesi: Balçova termal tesislerine yönelik bir araştırma
Gül, Melike; Bozok, Düriye (2015)Son yıllarda çok yoğun rekabet koşulları altında faaliyet gösteren termal turizm işletmeleri açısından marka değeri yaratmak, rekabet üstünlüğü sağlamanın en önemli araçlarından birisidir. Çalışmanın amacı, termal turizm ... -
Osmanlı mutfağından günümüze aynı isimle gelen seçilmiş et yemeklerinin içerik incelemesi ve duyusal analizi: Balıkesir örneği
Kahraman, Kadirye (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Son yıllarda yöresel gıdalara ve tarihsel yemeklere olan ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Bu doğrultuda mutfak kültürünü koruma ve yaşatma olguları da önem kazanmaktadır. Türk mutfak kültür temellerinin Orta Asya Türk mutfağı ...