Güncel Gönderiler: Susurluk Meslek Yüksekokulu
Toplam kayıt 53, listelenen: 41-53
-
Effect of onion (Allium cepa l.) extract on microbiological quality of refrigerated beef meat
(Wiley, 2010)The effect of onion (All turn cepa L.) extract on the fresh beef fillet meat was investigated. Beef fillet samples were cut into pieces and treated with 5, 10, 20 and 50 % onion-water extract (v/v) and stored in refrigeration ... -
Production of traditional Turkish mesir paste
(WFL Publ, 2010)Known today for its healing and nutritive characteristics, mesir paste was produced for the first time in Manisa in the 16(th) century during the Ottoman era. Water, sugar, citric acid and a variety of spices are used for ... -
Control of listeria monocytogenes in ground chicken breast meat under aerobic, vacuum and modified atmosphere packaging conditions with or without the presence of bay essential oil at 4 degrees c
(Karger, 2010)In this study the combined effect of bay (Laurus nobilis L.) essential oil (0.5% v/w) with modified atmosphere (MAP) (20%CO(2)/80%N(2)) and vacuum packaging in ground chicken breast meat stored at 4 degrees C was investigated. ... -
Effects of four pesticides on broilers glutathione-s-transferase activity
(Parlar Scientific Publications (P S P), 2018)GST is the most important detoxifying enzyme of environmental pollutants, such as carcinogenic matters, heavy metals, some of drugs and pesticides. In this study, hydrophobic gel having a chemical structure of Sepharose ... -
A study on comparison of fattening performances and some slaughter characteristics of Suffolk and German Mutton Merino lambs under intensive fattening conditions
(Agricultural Research Communication Centre, 2018)The study carried out at Dort Mevsim Meat Integrated Facility in Susurluk district, Balikesir province, Turkey. In each genotype, there were 20 male lambs. Suffolk and German Mutton Merino lambs were subjected to fattening ... -
Ekstansif şartlarda Karakaş-Akkaraman koyunlarınınsüt verim özellikleri
(2003)Bu araştırma ekstansif şartlarda Karakaş-Akkaraman koyunlarının süt verim özelliklerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma Van ili Edremit ilçesinde yürütülmüştür. Araştırmada 70 baş Karakaş-Akkaraman koyun ... -
Geleneksel bir peynirimiz: sepet peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
(2006)Sepet peyniri Ege bölgemize ait yarı-sert türde bir peynirdir. Aile içinde üretilen ve sadece yöresel pazarlarda satışı yapılan bazı peynir türlerimiz unutulmaya başlanmıştır. Süt ürünleri endüstrisi açısından bu şekilde ... -
Bazı probiyotik bakterilerin süt ürünlerinde oluşturduğu konjuge linoleik asidin sağlık yönünden önemi
(2008)Konjuge linoleik asit (KLA) rumen mikroorganizmaları tarafından sentezlenen bir yağ asitidir. Probiyotik özellikler taşıyan rumen mikroorganizmalarının bazıları özellikle yoğurt üretiminde ve küçük ölçekte deneme amaçlı ... -
İhracata yönelik hazırlanan bazı deniz ürünlerinin mikrobiyal özellikleri
(2007)Amaç:Günümüzde kum midyesi, deniz salyangozu, et karides, dondurulmuş sardalye türü deniz ürünleri İtalya, İspanya, Japonya ve Çin gibi ülkelere ihracatlarına bağlı olarak ekonomik yönden büyük önem kazanmışlardır. Yöntem: ... -
Gıda kaynaklı bir patojen: Arcobacter
(2009)Camplylobacteraceae familyasına ait Gram negatif, zoonotik ve oksijene dirençli bir mikroorganizma olan Arcobacter 15 ºC’de gelişmesi, 42 ºC’de gelişmemesi, aerobik ortamda optimum olarak 30 °C’de gelişme göstermesi, %27-30 ... -
Et ürünlerinde nitrat-nitrit kullanımının azaltılmasında bitkisel kaynakların kullanım olanakları
(2012)Et ürünlerinde karakteristik pembemsi-kırmızı rengi verebilmek, antioksidatif etki oluşturabilmek, kürlenmiş et aromasını meydana getirebilmek ve ayrıca pek çok gıdada bozulma etkeni mikroorganizmalar ile birlikte botulizm ... -
Gıda endüstrisinde ozon uygulamaları
(2014)Aktif oksijen olarak bilinen Ozon (O3), antimikrobiyal etkisi güçlü bir dezenfektandır. Güneşin ultraviyole ışını ve yıldırım anında ortaya çıkan elektrik arkları ile oluşan ozon, dünyanın etrafında koruyucu kalkan olarak ... -
Analysis of kappa-casein (κ-casein) gene of associated with milk yield on Turkish grey cattle breed
(2015)Bu çalışmada, Boz ırk sığırlarda süt verimi ile ilişkilendirilen kappa-kazein geninin (?-kazein) analizi yapılmıştır. Çalışma kapsamında, Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonunda bulunan 88 adet saf Boz ırk sığırdan kan ...