Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSeymen, Oya Aytemiz
dc.contributor.authorÇoban, Mehmet
dc.date.accessioned2025-05-06T10:25:27Z
dc.date.available2025-05-06T10:25:27Z
dc.date.issued2017en_US
dc.identifier.issn1307-9832
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.18092/ulikidince.321091
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/17162
dc.descriptionSeymen, Oya Aytemiz (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractHizmet verme yatkınlığı kavramı yazında, örgütsel ve bireysel düzeyde ele alınmaktadır. Ayrıca, yazında bu kavramın genellikle örgütsel düzeyde ele alındığı ve bireysel düzeyde hizmet verme yatkınlığı ile ilgili çalışmaların sınırlı olduğu görülmüştür. Bireysel hizmet verme yatkınlığı, çalışanların, müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine odaklanmasını ifade etmektedir. Bu çalışmanın amacı, konaklama sektörü çalışanlarının hizmet verme yatkınlıklarının ölçülmesinde, Brown vd. (2002) tarafından geliştirilen Hizmet Verme Yatkınlığı Ölçeğinin Türkçe geçerleme çalışmasının yapılmasıdır. Hizmet sunumundan zevk alma ve gereksinimleri karşılama alt faktörlerinden oluşan ölçek SPSS 20 ve LISREL 8.80 ile çeşitli analizlere tabi tutulmuştur. Analizler sonucunda 12 maddelik orijinal ölçeğe alternatif olarak uyum ölçütleri daha uyumlu olan ve 6 maddeden oluşan Hizmet Verme Yatkınlığı ölçeğinin kullanılması önerilmektedir. Böylelikle ölçeğin Türkçe olarak daha anlamlı olabilecek maddelerle geliştirileceği düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractIn literature, service orientation has studied in organizational and individual level. Generally service orientation studies have tended to focus on organizational level. Moreover, individual level service orientation studies are rare. Individual level service orientation means that employee’s focus on customers needs and expectations. The purpose of this study was to investigate the hospitality sector employee’s service orientation level and the service orientation scale which is developed by Brown et al. (2002) Turkish version validation study. The scale which consist of Enjoyment and Needs factors was analyzed with SPSS 20 and LISREL 8.80 programs. As a result of analysis alternative of 12-item scale 6-item scale which is more compatible was suggested. In this way it is though that Turkish version scale can be validated by more meaningful items.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKenan Çeliken_US
dc.relation.isversionof10.18092/ulikidince.321091en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHizmet Verme Yatkınlığıen_US
dc.subjectKonaklama Sektörüen_US
dc.subjectÖlçek Geçerlemeen_US
dc.subjectService Orientationen_US
dc.subjectHospitality Sectoren_US
dc.subjectScale Validationen_US
dc.titleKonaklama sektörü çalışanlarının hizmet verme yatkınlığının ölçülmesi: Brown, Mowen ve Donavan (2002) ölçeğinin Türkçe geçerlemesien_US
dc.title.alternativeMeasuring service orientation of hospitality sector workers: Brown, Mowen and Donavan (2002) scale’s Turkish validationen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalUluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisien_US
dc.contributor.departmentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-8922-665_en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-6944-1862en_US
dc.identifier.volume2017en_US
dc.identifier.issue16. UİK Özel Sayısıen_US
dc.identifier.startpage455en_US
dc.identifier.endpage468en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster