Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTürker, Dilek
dc.contributor.authorHoşsucu, Belgin
dc.date.accessioned2025-05-02T06:59:59Z
dc.date.available2025-05-02T06:59:59Z
dc.date.issued2006en_US
dc.identifier.issn1301-7985 / 2536-5142
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/17105
dc.description.abstractThe present study was conducted between 1999 and 2000 at 10 stations by vertical samplings with Hensen type plankton net. Abundance, distribution, times for being in the plankton and mortality rates of the species was determined. Additionally, similarity between the number of the eggs and larvae of anchovy in different stations were demonstrated using Bray-Curtis similarity analysis. Anchovy, Engraulis encrasicholus (Linneus, 1758) is one of the most economically important species in Edremit Bay. Anchovy makes 44.6 % of the eggs and 33.7 % of larvae of total ichthyoplankton. There is lack of scientific literature on this species in Edremit Bayen_US
dc.description.abstractEge Denizi’nin en büyük körfezlerinden biri olan Edremit Körfezi 1995 yılından itibaren öncelikle trol avcılığına daha sonra olta avcılığı dışındaki her türlü avcılığa kapatılmıştır (1). 1994-1997 yılları arasında DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından K. Piri Reis araştırma gemisi ile yürütülen Ege Denizi’nin Demersal Canlı Kaynaklarının projesi kapsamında çekilen dip trollerine göre en çok balığın göreceli olarak Edremit Körfezi’nde bulunduğu gözlenmiştir (2). Türkiye Denizleri’nde hamsi balığının planktonik evrelerine ait bazı çalışmalar mevcuttur. Bunlar türün Marmara denizi’nde yumurta ve larvalarının morfolojisi (3), Türkiye Denizleri’ndeki hamsi yumurtalarının çeşitliliği (4), Marmara Denizi’nde (5), İzmir Körfezi’nde (6, 7, 8, 9) hamsinin yumurta ve larvalarıyla yumurtlama dönemi, mortalite, dağılım, bolluğuyla ilgili çalışmalardır. Ancak Edremit Körfezi’nde hamsinin ne ergini ne de yumurta ve larvalarıyla ilgili çalışmalara rastlanmamıştı Bu çalışmada Edremit Körfezi’nde yaşayan hamsi balığının bolluk, dağılım, yumurtlama zamanı ve türün mortalite oranı saptanmıştır. Ayrıca bunları etkileyen faktörlerin araştırılması hedeflenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEngraulis Encrasicholusen_US
dc.subjectİhtiyoplanktonen_US
dc.subjectEdremit Körfezien_US
dc.subjectEge Denizien_US
dc.subjectBolluken_US
dc.subjectDağılım Ve Mortalite Oranıen_US
dc.subjectEngraulis Encrasicholusen_US
dc.subjectIchthyoplanktonen_US
dc.subjectEdremit Bayen_US
dc.subjectAegean Sea.en_US
dc.titleEdremit Körfezi’nde (Ege denizi, Türkiye) yaşayan hamsi balığının engraulis encrasicholus (Linnaeus, 1758) yumurta/larvalarının dağılım, bolluk ve mortalite oranıen_US
dc.title.alternativeDistribution, abundance and mortality rates of eggs/larvae of anchovy fish, engraulis encrasicholus (linnaeus, 1758) in Edremit bay (Aegean sea, Turkey)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentFen Edebiyat Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-8725-7604en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage4en_US
dc.identifier.endpage12en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster