Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaraman, Ramazan
dc.contributor.authorBozok, Düriye
dc.date.accessioned2025-04-15T07:15:12Z
dc.date.available2025-04-15T07:15:12Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn1573-1587
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2019.436
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16851
dc.description.abstractBu çalışma, ilgili literatür taraması ile çekirge tüketiminin nasıl bir algı yarattığı ve tüketildikten sonra insanların ne şekilde davranış sergileyecekleri ve alternatif besin kaynağı olarak gelecekte çekirgeyi tüketme eğilimlerinin ne yönde olabileceğine dair bir fikir edinilmesi adına küçük bir örneklem üzerinde bir uygulamayı içermektedir. Söz konusu bu uygulama Balıkesir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen çalışmaya önceden belirlenen açık uçlu sorulara cevap verecek olan 22 öğrenci katılım göstermiştir. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların 20’si çekirge tüketimi konusunda pozitif düşünce ve davranış sergilemişlerdir. Gelecekte çekirgenin alternatif besin kaynağı olarak tüketilebileceği ve tat olarak ta beklenilenden daha iyi olduğu yönünde ifadelere sıkça rastlanmıştır. Genel olarak katılımcılar bu konuda istekli ve uygulama sonunda da çekirge tüketiminin yaygınlaşması adına görüşler belirtmişlerdir.en_US
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to understand how locusts consumption is created by the related literature review and how people will behave after consumption and and an application on a small sample to provide an idea of the tendency to consume grasshoppers in the future as an alternative food source. This application was carried out in Balikesir University Gastronomy and Culinary Arts Department. Semi-structured interview technique was used in the study. 22 students who were able to answer the open-ended questions were included in the study. According to the results of the study, the 22 of the participants exhibited positive thoughts and behavior about grasshopper consumption. In the future, it has been observed that grasshopper can be consumed as an alternative food source and taste is better than expected. In general, the participants were eager in this regard and they expressed opinions about the widespread use of grasshoppers at the end of the implementation.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAnkara Hacı Bayram Veli Universityen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2019.436en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBesin Kaynağıen_US
dc.subjectÇekirgeen_US
dc.subjectProteinen_US
dc.subjectFood Sourchesen_US
dc.subjectGrasshopperen_US
dc.titleAlternatif besin kaynağı olarak çekirge: Nitel bir uygulamaen_US
dc.title.alternativeGrasshopper as an alternative food source: A qualitative applicationen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.contributor.departmentTurizm Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3801-2651en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3703-6918en_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage1573en_US
dc.identifier.endpage1587en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster