Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBayat, Gülşen
dc.contributor.authorKılıç, Binali
dc.contributor.authorGüler, Emel Gönenç
dc.date.accessioned2025-04-08T05:38:33Z
dc.date.available2025-04-08T05:38:33Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.isbn978-625-8045-79-6
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/16516
dc.descriptionKılıç, Binali (Balikesir Author)en_US
dc.description.abstractVerimli tarımsal topraklara sahip olan ve bu nedenle Doğunun Çukurova’sı olarak adlandırılan Iğdır Ovası, ülkemizin ve bu arada Doğu Anadolu Bölgesinin mikro iklim özelliği gösteren nadir alanlarından birisidir. Bu iki özelliğe bağlı olarak büyük bir tarımsal potansiyele sahip olan Iğdır Ovası ve bu arada Iğdır ili, bulunduğu bölgenin ve ülkemizin önemli tarımsal üretim sahalarından birisidir. Bununla beraber Iğdır’ın Ermenistan, Azerbaycan ve İran sınırında yer alması ili jeopolitik ve ticari açıdan da önemli kılmaktadır. Iğdır ili Neolitikten bu yana kesintisiz olarak yerleşilmiş olup, bu uzun döneme ait eserler hala varlığını korumaktadır. Iğdır, milli park durumundaki Büyük ve Küçük Ağrı Dağları ile volkan coğrafyasının hemen hemen tüm unsurlarını barındırmaktadır. Ayrıca Tuzluca ilçesindeki Kaya Tuzu Mağaraları ve “Gökkuşağı Tepeleri” olarak ifade edilen diğer jeolojik-litolojik yapıların varlığı Iğdır ilini daha da önemli kılmaktadır. İl bu sayılan özellikleri nedeniyle adeta birer jeo-arkeo park özelliği göstermektedir. Tüm bu özelliklerin veya zenginliklerin ortaya çıkarılarak ekonomiye kazandırılması bilimsel çalışmalarla desteklendiği oranda başarıya ulaşacaktır. Çalışmamızın ortaya çıkmasındaki en önemli amaç bu husus olmuştur. Çalışmanın bir diğer amacı ise Iğdır’ın faklı bilim ve anabilim dalları açısından literatürüne katkı sağlamaktır. Çalışmada Iğdır ilinin tarihi, coğrafyası, edebiyatı, eğitimi, kültürü, iklimi ve faunası gibi doğal ve beşerî özelliklerinin bilimsel araştırma yöntemlerine uygun olarak incelendiği 12 bölüm yer almaktadır. Her biri özverili çalışmanın ürünü olan bu bölümleri yazan hocalarımıza ve kitabın basımını gerçekleştiren Astana Yayınevi’nin değerli çalışanlarına teşekkür ediyor, çalışmanın bilim dünyası ve Iğdır’ımız için hayırlı olmasını diliyorum.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAstana Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleIğdır yöresel mutfağına özgü gastronomik hediyeleşmeleren_US
dc.typebookParten_US
dc.contributor.departmentİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesien_US
dc.contributor.authorID0000-00019955-3075en_US
dc.contributor.authorID0000-0001-8345-6617en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-3214-0206en_US
dc.identifier.startpage290en_US
dc.identifier.endpage303en_US
dc.relation.publicationcategoryKitap - Ulusalen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster