Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİlban, Mehmet Oğuzhan
dc.contributor.authorSavgın, Elmas Ceren
dc.date.accessioned2021-12-22T11:46:24Z
dc.date.available2021-12-22T11:46:24Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn1304-7590 / 2548-0871
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24010/soid.707474
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11886
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı geçmişten bugüne kırsal alanlarda mutfak kültürü öğelerinin değişimini incelemektir. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden görüşme tekniği kullanılmıştır. Balıkesir ili Burhaniye kırsal alanlarında yarı yapılandırılmış görüşme formu ile veri toplama işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca gözlemler yapılarak mutfak yerleşim düzeni, pişirme alanları ve kullanılan ekipmanlar incelenmiştir. Katılımcılarla gerçekleştirilen görüşmelerden elde edilen veriler kullanılarak içerik analizi ve betimsel analiz yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre mutfak yerleşim düzeni geçmişte bahçede yer alırken günümüzde ev içerisinde yer almaktadır. Ayrıca yapılan araştırmada geçmişte yer sofrasında ve ayrı tabak olmadan yemek yendiği ve yemeklerin daha az çeşit olmasının yanı sıra daha lezzetli olduğu gibi sonuçlar ön plana çıkmıştır. Bu değişimlerin yanında kırsal alanlarda yaşayanlar halen geleneksel gıda saklama yöntemlerini kullanmaktadırlar. Genellikle konserve, kurutma ve reçel yöntemlerini kullanmaya devam etmekte ayrıca tarhana ve erişte yapmaktadırlar.en_US
dc.description.abstractThe aim of this research is to examine the changes in the elements of culinary culture in rural areas from the past to the present. Interview technique, is one of the qualitative research methods, was used in the study. Data collection was carried out with semistructured interview form in rural areas of Burhaniye in Balıkesir province. In addition, the kitchen layout, cooking area sand the equipments used were examined. According to the results of the research, the kitchen layout was in the garden in the past and nowadays it is in the house. In addition, the results of the study revealed that in the past it was eaten at the table and without separate plates and the food was less varied but more delicious. In addition to these changes, people living in rural areas are stil using traditional food preservation methods. They generally continue to use canning, drying and jam methods as well as making tarhana and noodles.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherSidas Medya A.Ş.en_US
dc.relation.isversionof10.24010/soid.707474en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMutfak Kültürüen_US
dc.subjectYöresel Mutfaken_US
dc.subjectKırsal Alanen_US
dc.subjectCulinary Cultureen_US
dc.subjectLocal Cuisineen_US
dc.subjectRural Areaen_US
dc.titleNerede o eski mutfaklaren_US
dc.title.alternativeWhere there the old kitchensen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalSeyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisien_US
dc.contributor.departmentBurhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7557-9817en_US
dc.contributor.authorID0000-0003-1126-1751en_US
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage509en_US
dc.identifier.endpage523en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster