Yazar "Demir, Özkan" için listeleme
-
Bölüm mezunlarının gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine ilişkin görüşleri
Demir, Özkan; Girgin, Göksel Kemal (Rahman Temizkan, 2023)Gastronomi ve mutfak sanatları bölüm sayıları her geçen gün artmakta ayrıca doluluk oranları da oldukça yüksektir. Yüksek motivasyon ile bölümü tercih eden öğrencilerin yıllar geçtikçe motivasyonlarında bir düşüş yaşanmakta ... -
Dünyanın en iyi mutfakları ve Türk mutfağı
Tarih boyunca diğer birçok kültürlerle yaşanan etkileşim, geniş bir coğrafyada hüküm sürmesi ve bu hüküm sürdüğü coğrafyada farklı kültürlerin bir arada yaşaması gibi nedenler Türk mutfağının zenginleşesi ve çeşitlenmesine ... -
Eminönü’nde (İstanbul) balık ekmek yeme deneyimleri
Demir, Özkan; Avcıkurt, Cevdet; Güleç, Emin (Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, 2019)Yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Eminönü’nde önemli bir sokak lezzeti olan balık ekmek; destinasyon kimliğinin oluşmasında ve destinasyonun pazarlanmasında önemli bir çekicilik unsurudur. Bu ... -
Gastronomi eğitimi ve yiyecek içecek endüstrisi arasındaki bağlantı(sızlık)lar: paydaşlar üzerine araştırma ve model önerisi
Demir, Özkan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Türkiye’de her geçen gün gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin popülerliği artmakta olup bölüm sayısında ve tercih edenlerin sayısında bir artış yaşanmaktadır. Bu araştırmanın amacı gastronomi ve mutfak sanatları ... -
Gastronomi ve aşçılık öğrencilerinin gıda hijyeni ve gıda güvenliği konusunda bilgi, tutum ve uygulama düzeylerinin ölçülmesi
Demir, Özkan; Samav, Ufuk; Girgin, Göksel Kemal (Ercan Yavuz, 2017)Gıda hijyeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi için gıda üretim yerlerinde çalışan iş görenlerin, bu konudaki bilgi düzeylerinin yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, ileriki dönemlerde sektörde istihdam ... -
Gastronomi ve aşçılık öğrencilerinin gıda hijyeni ve gıda güvenliği konusunda bilgi, tutum ve uygulama düzeylerinin ölçülmesi
Demir, Özkan; Samav, Ufuk; Girgin, Göksel Kemal (Ali Yaylı, 2017)Gıda hijyeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi için gıda üretim yerlerinde çalışan iş görenlerin, bu konudaki bilgi düzeylerinin yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı, ileriki dönemlerde sektörde istihdam ... -
Türkiye’deki gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine genel bir bakış
Girgin, Göksel Kemal; Demir, Özkan (2023)Bu çalışmanın amacı Türkiye’de lisans düzeyinde verilen gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminin mevcut durumunu niceliksel olarak belirlemek ve yapılan çalışmalar ışığında tespit edilen problemleri ortaya koymaktır. Bu ... -
Yiyecek ve içecek işletmelerinde tüketicilerin yiyecek tutum ve davranış açıklık ölçeğinin uygulanması üzerine bir araştırma
Demir, Özkan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Günümüzde en önemli endüstrilerden biri olarak gösterilen gıda sektörü ihtiyaçların sıralamasında temel ve insanların en vazgeçilmez ihtiyaçların başında gelir. İnsanların yemek yeme tarzlarını, tercih ettikleri yiyecekler ...