Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİrkin, Reyhan
dc.contributor.authorKorukluoğlu, Mihriban
dc.date.accessioned2019-05-16T19:38:28Z
dc.date.available2019-05-16T19:38:28Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/4923
dc.descriptionİrkin, Reyhan ( Balikesir Author )en_US
dc.description.abstractCamplylobacteraceae familyasına ait Gram negatif, zoonotik ve oksijene dirençli bir mikroorganizma olan Arcobacter 15 ºC’de gelişmesi, 42 ºC’de gelişmemesi, aerobik ortamda optimum olarak 30 °C’de gelişme göstermesi, %27-30 mol G+C içeriği ve önemli izoprenoid kinonlardan olan menakinon-6 içermemesi ile Campylobacter’den ayrılmaktadır. Arcobacter’in, A. butzleri, A. cryaerophilus, A. skirrowii, A. cibarus, A. sulfidicus gibi türleri bulunmaktadır. Arcobacter türlerinin son yıllarda İtalya, Kanada, Brezilya gibi bazı ülkelerde gıda zehirlenmelerine yol açtığı gözlenmiştir. Özellikle kirli su, kümes hayvanları, karkas, et ürünleri ve çiğ sütler aracılığıyla enfeksiyonlara neden olduğu bildirilmiştir. İnsana bulaşma yolları ve toksin mekanizmasıyla ilgili bilgiler oldukça sınırlı ve yetersizdir. Belirli bir ölçüde antibiyotiklere de direnç gösterdiği bilinmektedir. Bu çalışmada Arcobacter türlerinin hayvan ve insanlardaki potansiyel patojenitesi, bulaşma koşulları, yol açtığı sorunlar ve alınabilecek tedbirlere değinilmiştir.en_US
dc.description.abstractArcobacter, which are Gram-negative, zoonotic and aero-tolerant bacteria belonging to the family Campylobacteraceae, differentiate from Campylobacter, as it is able to grow at 15 ºC and optimally at 30 ºC in aerobic conditions, but not at 42 ºC and it contains 27-30% moles of G+C but not menaquinone-6 which is one of the major isoprenoid quinones. Arcobacter have some species like A. butzleri, A. cryaerophilus, A. skirrowii, A. cibarius, A. sulfidicus. It is known that Arcobacter recently caused food poisoning outbreaks in some countries like Italy, Canada and Brazil. It is reported that Arcobacter causes infections in humans through contaminated water, poultry, meat carcasses, meat products and raw milk. Researches on pathways of spread to humans and toxin mechanisms are very limited and insufficient. It is known that these bacteria are resistant to some of the antibiotics to some extent. In this review, potential pathogenity of Arcobacter spp. in animals and humans, pathways of spread, problems caused by these bacteria and possible control measures were discussed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectArcobacter Spp.en_US
dc.subjectGıda Zehirlenmelerien_US
dc.subjectGıdalardaki Patojenleren_US
dc.subjectFood Poisoningsen_US
dc.subjectPathogens in Foods.en_US
dc.titleGıda kaynaklı bir patojen: Arcobacteren_US
dc.title.alternativeA foodborne pathogen: Arcobacteren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalGIDAen_US
dc.contributor.departmentSusurluk Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume34en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.identifier.startpage331en_US
dc.identifier.endpage335en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster