Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSavaş, Elif
dc.contributor.authorTavşanlı,Hakan
dc.contributor.authorGökgözoğlu, İlhan
dc.date.accessioned2019-05-16T19:33:03Z
dc.date.available2019-05-16T19:33:03Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/4206
dc.description.abstractAktif oksijen olarak bilinen Ozon (O3), antimikrobiyal etkisi güçlü bir dezenfektandır. Güneşin ultraviyole ışını ve yıldırım anında ortaya çıkan elektrik arkları ile oluşan ozon, dünyanın etrafında koruyucu kalkan olarak mevcuttur ve canlıları güneşin radyasyon etkisine karşı korur. Gıda endüstrisinde doğrudan gıda ile temas eden veya dolaylı olarak gıdaların işlenmeleri sırasında kullanılan suların bakteriyolojik dezenfeksiyonu ve kimyasal arıtımında ozonlama alternatif koruma yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmada, klasik dezenfektanlara alternatif bir yöntem olarak ozon uygulamalarının gıda sanayinde etkileri değerlendirilecektiren_US
dc.description.abstractKnown as active oxygen Ozone (O3 ), are among the most effective antimicrobials. The sun's ultraviolet rays and ozone caused by electric arcs of lightning occurring instantly around the world, and is available as a protective shield protects the animals against the effects of the sun's radiation. In the food industry, directly or indirectly in contact with food during processing of foods and chemical treatment of water disinfection bacteriological emerges as an alternative protection method. In this study, the effects of the ozone applications will evaluated as an alternative to conventional disinfectants in food industry.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectOrtak Disiplinleren_US
dc.subjectOzonen_US
dc.subjectPatojenen_US
dc.subjectGıda Güvenliğien_US
dc.subjectE.Colien_US
dc.subjectDezenfeksiyonen_US
dc.subjectOzoneen_US
dc.subjectPathogenen_US
dc.subjectFood Safetyen_US
dc.subjectE.Colien_US
dc.subjectDisenfectionen_US
dc.titleGıda endüstrisinde ozon uygulamalarıen_US
dc.title.alternativeOzone applications in food industryen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.contributor.departmentSusurluk Meslek Yüksekokuluen_US
dc.identifier.volume2en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage122en_US
dc.identifier.endpage127en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster