Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAydın, Hilal
dc.contributor.authorBucak, İbrahim Hakan
dc.date.accessioned2024-02-05T15:58:58Z
dc.date.available2024-02-05T15:58:58Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.issn2458-9179
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30569/adiyamansaglik.1088541
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1131446
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/14310
dc.description.abstractAim: Food insecurity status was evaluated in the cases diagnosed with febrile convulsions (FC) and whether food insecurity was a risk factor in FC was investigated. Materials and Methods: A questionnaire consisting of 18 questions was applied to the parents of 40 patients who were diagnosed with febrile convulsions in order to determine food insecurity (Study group). The parents of the patients who were admitted to the general pediatric outpatient clinic were included in the study as the control group. Results: A statistically significant difference was found between the groups in terms of food insecurity (p=0.019). The data obtained in the study were found to increase the febrile convulsion food security status 1.67 times and the county of residence 0.45 timesConclusion: The high rate of food insecurity in the patients diagnosed with FC indicates a new risk factor in addition to existing FC risk factors en_US
dc.description.abstractAmaç: Febril konvülziyon (FK) tanısı konulan olgularda gıda güvencesizliği durumunu değerlendirilmesi ve gıda güvencesizliğinin FK’da risk faktörü olup olmadığı araştırıldı. Gereç ve Yöntem: Febril konvülziyon tanısı konulan 40 hastanın ebeveynine, gıda güvencesizliğini belirlemek amacı ile 18 sorudan oluşan anket uygulandı (Çalışma grubu). Çalışma ile aynı dönemde, genel çocuk polikliniğine başvuran, hastaların ebeveynleri kontrol grubu olarak çalışmaya dahil edildi. Bulgular: Gruplar arasında gıda güvencesizliği açısından istatiksel olarak anlamlı fark saptandı (p=0,019). Çalışmada elde edilen veriler febril konvülziyonda gıda güvenliği durumunu 1,67 kat, ikamet yeri 0,45 kat arttırdığı tespit edilmiştir. Sonuç: FK tanılı hastalarda gıda güvencesizliği oranının yüksek olması FK risk faktörlerine ek yeni bir risk faktörüne işaret etmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofAdıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFood Insecurityen_US
dc.subjectFebrile Convulsionen_US
dc.subjectSociodemographic Characteristicen_US
dc.subjectChildrenen_US
dc.subjectRisken_US
dc.subjectGıda Güvencesizliğien_US
dc.subjectFebril Konvülsiyonen_US
dc.subjectSosyodemografik Özelliken_US
dc.subjectÇocuklaren_US
dc.titleIs food insecurity a newly identified risk factor in febrile convulsion?en_US
dc.title.alternativeGıda güvencesizliği febril konvulziyon’da yeni tanımlanan bir risk faktörü mü?en_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage129en_US
dc.identifier.endpage135en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.buozeltrdizinidealen_US]
dc.department-tempAdıyaman Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Adıyaman, Türkiye Balıkesir Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Çocuk Nörolojisi Anabilim Dalı, Balıkesir, Türkiyeen_US
dc.identifier.trdizinid1131446en_US
dc.identifier.doi10.30569/adiyamansaglik.1088541


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster