dc.contributor.author | Bezirgan, Muammer | |
dc.contributor.author | Türkmen, Büşra Meltem | |
dc.contributor.author | Arslan, Karahan | |
dc.contributor.author | Dinç, Yakup | |
dc.date.accessioned | 2024-02-05T15:58:48Z | |
dc.date.available | 2024-02-05T15:58:48Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2022.1156 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1148913 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12462/14247 | |
dc.description.abstract | Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri tatma fırsatları bulmuşlardır. Bu doğrultuda araştırmanın amacı, Ayvalık yöresini ziyaret eden yabancı turistlerin konaklamaları sırasında Türk mutfak kültürüne ait yiyecek ve içeceklerin tadımından sonraki görüşlerinin tespit edilmesidir. Bu çalışmada ilk olarak literatür çalışması yapılmış ve gastronomi turizminde önemli rolü bulunan unsurlara yer verilmiştir. Araştırma verileri, Nisan-Mayıs 2022 tarihleri arasında yüz yüze anket tekniği kullanılarak toplanmıştır. Çalışmada Ayvalık yöresinde konaklayan yabancı turistlerin Türk mutfak kültürüne ilişkin görüş ve eğilimlerini belirlemek amacıyla yapılan çalışmada elde edilen veriler güvenirlilik analizi, tanımlayıcı istatistikler, ölçeklerin ortalama değerleri, tek yönlü varyans analizi ve t-testi yapılarak bulgular ortaya konulmuştur. Yapılan analizler sonucunda; konaklayan yabancı turistlerin cinsiyetleri ile Türk mutfağı hakkındaki görüşleri alt boyutlarından “görünüş” arasında anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. Katılımcıların yaşları ile görünüş, lezzet, fiyat-performans boyutları arasında anlamlı bir farklılık olduğu bulunmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Yabancı Turistlerin Türk Mutfağı Hakkındaki Görüşleri | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | Balıkesir Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 10 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 3573 | en_US |
dc.identifier.endpage | 3592 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.buozel | trdizinideal | en_US] |
dc.department-temp | Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Balıkesir, Türkiye İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, İstanbul, Türkiye Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Balıkesir, Türkiye Balıkesir Üniversitesi, Ayvalık Meslek Yüksekokulu, Otel, Restoran ve Catering Hizmetleri Bölümü, Balıkesir, Türkiye | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1148913 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2022.1156 | |