Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.contributor.authorDemir, Özkan
dc.date.accessioned2024-02-05T15:58:27Z
dc.date.available2024-02-05T15:58:27Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.issn2619-9548
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.33083/joghat.2023.263
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1174387
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/14072
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı Türkiye’de lisans düzeyinde verilen gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminin mevcut durumunu niceliksel olarak belirlemek ve yapılan çalışmalar ışığında tespit edilen problemleri ortaya koymaktır. Bu kapsamda bölüm ile ilgili özellikle sayısal veriler ortaya konmuş ve gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi ile ilgili yapılan çalışmalar incelenmiştir. Çalışmada geleneksel derleme yöntemi kullanılarak farklı kaynaklardan elde edilmiş olan bilgiler sentezlenerek derlenmiştir. Çalışmanın sonuçlarına göre gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin Türkiye’de ilk açıldığı günden bugüne sayıları hızla artmakta ve birçok üniversitede farklı fakülte ve yüksekokulda söz konusu eğitim verilmektedir. Fakat yapılan çalışmalardan da anlaşılacağı üzere bu sayısal artışa rağmen çeşitli problemlerin olduğunu söylemek de mümkündür. Çalışmalarda atölye yetersizliği, ekipman ve malzeme yetersizliği, yeterli bütçenin sağlanamaması, öğretim elemanı yeterlilikleri ve müfredatlar değinilen problemler olmuştur. Daha üst sınıfta bulunan öğrencilerin alt sınıfta bulunan öğrencilere göre motivasyonlarının daha az olması ve bölümde bulunan öğretim elemanlarının yoğunlukla başka bölümlerde eğitimini tamamlayan kişiler olması da değinilen problemler arsında yer almaktadır.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this study is to quantitative identify the current status of the gastronomy and culinary arts education provided at undergraduate level in Turkey and to identified the problems mentioned according to the conducted studies. In this regard, particularly the numerical data about the department were revealed and the studies on gastronomy and culinary arts education were examined. In the study, the information obtained from different sources was synthesized and compiled using the traditional review method. According to the results of the study, the number of gastronomy and culinary arts departments has been quickly increasing since the day they were first opened in Turkey, and such education is provided in different faculties at universities and at colleges. However, as it could be understood from the studies, it is also possible to say that there are various problems despite this numerical increase. Lack of workshops, equipment and materials, insufficient budgets, qualifications of instructors and curricula were the problems addressed in the studies. The problems addressed also include the fact that the students in the higher class have less motivation than the students in the lower class, and the instructors providing education in the department are mostly the individuals who have completed their education in other departments.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Gastronomy, Hospitality and Travel (Online)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectGastronomi ve Mutfak Sanatlarıen_US
dc.subjectGastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimien_US
dc.subjectGastronomyen_US
dc.subjectGastronomy and Culinary Artsen_US
dc.subjectGastronomy and Culinary Arts Educationen_US
dc.titleTürkiye’deki gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine genel bir bakışen_US
dc.title.alternativeAn overview of gastronomy and culinary arts education in Turkeyen_US
dc.typereviewArticleen_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage266en_US
dc.identifier.endpage275en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.buozeltrdizinidealen_US]
dc.department-tempBalıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Balıkesir, Türkiye Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Balıkesir, Türkiyeen_US
dc.identifier.trdizinid1174387en_US
dc.identifier.doi10.33083/joghat.2023.263


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster