Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKorkmaz, Fatma
dc.contributor.authorKaya, Havva Polat
dc.contributor.authorAndaç, Ali Emre
dc.contributor.authorTuncel, Neşe Yılmaz
dc.date.accessioned2024-02-05T15:58:14Z
dc.date.available2024-02-05T15:58:14Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD23049
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1209992
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/13882
dc.description.abstractBitki esaslı süt benzeri içecekler uluslararası gıda pazarında son yıllarda en hızlı yükselen ürün gruplarından biridir. Bitki esaslı süt benzeri içecekler görünüş ve kıvam bakımlarından inek sütüne benzeyen ve bitkisel bir kaynağın sulu ekstreleri olan formüle edilmiş içeceklerdir. Bu içeceklerin özellikleri, hammaddelerine ve özellikle de formülasyonlarına göre önemli ölçüde değişkenlik göstermektedir. Bununla birlikte bitki esaslı süt benzeri içeceklerin genel olarak inek sütü gibi hayvansal süt kaynaklarından önemli farklılıkları bulunmaktadır. Bu çalışmada ticari olarak mevcut olan ve görece daha yaygın olarak tüketilen bitki esaslı süt benzeri içeceklerin besinsel içerikleri, üretim aşamaları ve sağlık üzerine etkileri gibi çeşitli özellikleri derlenmiştir.en_US
dc.description.abstractPlant-based milk analogues have been one of the fastest growing product groups in the international food market in recent years. Plant-based milk analogues are aqueous extracts of plant materials and formulated beverages that resemble cow’s milk in terms of appearance and consistency. The properties of these beverages vary considerably according to their raw materials and especially their formulations. However, plant-based milk substitutes generally differ significantly from animal milk sources such as cow’s milk. In this study, various properties such as nutritional content, production stages and health effects of plant-based milk analogues, which are commercially available and relatively common, were reviewed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBitki Esaslı Süt Benzerlerien_US
dc.subjectBitkisel Sütleren_US
dc.subjectYeni Nesil İçecekleren_US
dc.subjectSürdürülebilirliken_US
dc.subjectSoya Sütüen_US
dc.subjectPlant-Based Milk Substitutesen_US
dc.subjectPlant-Based Milksen_US
dc.subjectNew Generation Beveragesen_US
dc.subjectSustainabilityen_US
dc.subjectSoymilken_US
dc.titleBitki esaslı süt benzeri içecekleren_US
dc.title.alternativePlant-based milk analoguesen_US
dc.typereviewArticleen_US
dc.contributor.departmentBalıkesir Üniversitesien_US
dc.identifier.volume48en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage784en_US
dc.identifier.endpage805en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.buozeltrdizinidealen_US]
dc.department-tempBalıkesir Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Balıkesir, Türkiye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Çanakkale, Türkiye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Çanakkale, Türkiye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Gıda Teknolojisi Bölümü, Çanakkale, Türkiyeen_US
dc.identifier.trdizinid1209992en_US
dc.identifier.doi10.15237/gida.GD23049


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster