Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDiken, Mehmet Emin
dc.date.accessioned2021-11-19T07:11:32Z
dc.date.available2021-11-19T07:11:32Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.issn1301-7985 / 2536-5142
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.25092/baunfbed.680664
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/11730
dc.description.abstractIn this study, the inhibition effect of heat-treated garlic extract on polyphenol oxidase (PPO) obtained from Mentha piperita L. (mint) was investigated. In addition that the investigation was extended using inhibitors such as ascorbic acid, L-cysteine, glutathione, ethylenediaminetetraacetic acid (EDTA), and sodium azide using catechol, 4-methylcatecholand pyrogallol as substrates. PPO activity was significantly decreased by different reducing agents such as ascorbic acid, sodium azide, glutathione, L-cysteine and EDTA. The enzyme was also inhibited by the addition of garlic extract heat treated at different temperature (room temperature, 50 and 100 oC). Garlic extract heat-treated at 100 °C showed higher inhibition effect than the other garlic extracts. Ascorbic acid showed the strongest inhibitory activity among these inhibitors. This paper represents a new inhibitory source for preventing of enzymatic browning.en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, Isıl işlem görmüş sarımsak özütlerinin, Mentha piperita L.' (nane) den elde edilen polifenoloksidaz (PPO) üzerindeki inhibisyon etkisi araştırılmıştır. Ek olarak, araştırma askorbik asit, L-sistein, glutatyon, etilendiamintetraasetik asit (EDTA) ve sodium azid imhibitörleri ile katekol, 4-metikatekol ve pirogallol substratları kullanılarak genişletilmiştir. PPO aktivitesi askorbik asit, sodyum azid, glutatyon, L-sistein ve EDTA gibi farklı indirgeyici ajanlar tarafından kuvvetli bir şekilde durdurulmuştur. Enzim ayrıca farklı sıcaklıklarda (oda sıcaklığı, 50 ve 100 °C) ısıl işlem görmüş sarımsak ekstraktı ile inhibe edildiği tespit edilmiştir. 100 °C'de ısıl işlem görmüş sarımsak özütü, diğer sarımsak özütlerinden daha yüksek inhibisyon etkisi göstermiştir. Askorbik asit, bu inhibitörler arasında en güçlü inhibitör aktivite göstermiştir. Bu makale, enzimatik esmerleşmenin önlenmesi için yeni bir engelleyici kaynağı sunmaktadır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.25092/baunfbed.680664en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectPolyphenol Oxidaseen_US
dc.subjectMinten_US
dc.subjectGarlicen_US
dc.subjectInhibitionen_US
dc.subjectPolifenol Oksidazen_US
dc.subjectNaneen_US
dc.subjectSarımsaken_US
dc.subjectİnhibisyonen_US
dc.titleInhibitiory effect of garlic extracts on polyphenoloxidaseen_US
dc.title.alternativeInhibitiory effect of garlic extracts on polyphenoloxidaseen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.contributor.departmentAraştırma ve Uygulama Merkezlerien_US
dc.contributor.authorID0000-0003-3349-939Xen_US
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage240en_US
dc.identifier.endpage247en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster