Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü: Recent submissions
Now showing items 21-24 of 24
-
Büyük ölçekli otel işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde üretim dengesini bozan üretim kayıplarının rapor edilmesi
(Türk Bilim Araştırma Vakfı (TÜBAV), 2010)Büyük ölçekli otel işletmeleri bünyesinde faaliyet gösteren yiyecek-içecek departmanı işletmenin karlılığına direkt etki eden bir departman olması sebebiyle üretim dengesini bozan üretim kayıplarının raporlanması büyük ... -
Büyük ölçekli otel işletmelerinin yiyecek-içecek ünitelerinde maliyet azaltılması ve maliyet azaltılmasında kontrol sistemlerinin uygulanabilirliği
(Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2010)Günümüzde büyük ölçekli otel işletmeleri, başta sektörün yapısı ve rekabet durumu gibi nedenlerden dolayı maliyet kavramına daha özenli yaklaşmak durumunda kalmışlardır. Her şey dahil sistem başta olmak üzere kullanılan ... -
The relationship between product innovation and fusion cuisine in food and beverage establishments: A discussion on Turkish cuisine
(CRC Press-Taylor & Francis Group, 2012)The competition nowadays in globalization process deeply influences the tourism industry as well as the other industries. The increasing differentiation in demands and expectations of tourists forces tourism establishments ... -
Otel atmosferinin turistlerin beklenti ve algılamaları üzerindeki etkisi: Bozcaada'da bir uygulama
(2012)Problem Durumu: Hizmet kalitesinin bir unsuru olarak atmosferin,turistlerin beklenti ve algılamaları üzerinde önemli rol oynadığı kabul edilmektedir. Turistlerin ilk algılamaları üzerinde etkili olan otel atmosferi, algılanan ...