Yazar "Süzer, Özkan" için listeleme
-
Beyaz gürültü (white noise) kavramı ve gastronomi sektörü ile ilişkisi
Doğdubay, Murat; Süzer, Özkan; Taşkın, Erol (Nevşehir HBV Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2019)Beyaz gürültü, bebeklerde rahatlatıcı ve dinlendirici etkisi olduğu bilinen bir ses türüdür. Bu ses türü, dış ortam seslerine maskeleme yaparak monoton ve sabit bir sesin duyulmasına neden olur. Yiyecek içecek işletmelerinde ... -
Değer ve yaşam biçimi ile yerel gıda tüketimi ilişkisi: Yabancı turistler üzerine bir araştırma
Süzer, Özkan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)urizm sektörü her geçen gün popülerliğini artırmakta ve insanlar rutinden uzaklaşmak, dinlenmek gibi motivasyonlar ile turizm hareketliliğine katılmaktadır. Yerel gıda tüketimi de turistik motivasyonun önemli parçalarından ... -
Endüstri 4.0’ın yiyecek içecek endüstrisine bir yansıması olarak bulut mutfaklar (Kavramsal bir analiz)
Süzer, Özkan; Uçuk, Ceyhun; Doğdubay, Murat; Dinç, Yakup (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Tarihsel süreçte küresel ve yerel anlamda çeşitli gelişmeler yaşanmakta, bu gelişmeler endüstriyel ve sosyal hayatı çeşitli yönlerden dönüştürmektedir. 1. Endüstri devrimi ile hız kazanan bu değişim nihayetinde Endüstri ... -
Gastrodiplomasi kavramı ile ilgili yapılmış çalışmaların bibyometrik analizi
Süzer, Özkan; Doğdubay, Murat (2021)Gastrodiplomasi kavramı bir uygulama olarak derin tarihsel köklere sahip olsa da 21. yüzyıldan itibaren akademisyenler tarafından ilgi görmeye başlamıştır. Devletler askeri ve ekonomik güçleri kullanmaktansa birbirlerine ... -
The impact of tourist lifestyles on local food consumption: A case study of foreign visitors in Turkey
Süzer, Özkan; Doğdubay, Murat (İrfan Yazıcıoğlu, 2024)Since the sector of tourism grows in prominence, more individuals are choosing vacations to get away from their regular lives and find pleasure. Local food is a vital part of it, acting as an essential part of tourist ... -
Tanıtım materyallerinin yerel mutfak unsurları bakımından incelenmesi: UNESCO gastronomi kentleri Hatay ve Gaziantep özelinde bir değerlendirme
Süzer, Özkan; Can, Cansel; Çetinkaya, Tolga; Girgin, Göksel Kemal (Amasya Üniversitesi Yayınları, 2022)Son dönemlerde yaşanan sosyo-politik gelişmeler, gelişen iletişim araçları vb. nedenlerle gastronomiye olan ilgi artarak odak noktası haline gelmiştir. Bir destinasyonun pazarlanması sürecinde önemli bir bileşen olan ...