Yazar "Gökdeniz, Ayhan" için listeleme
-
Gastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırma
Bu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli ... -
Kültür turizmi ve gastronomi turları düzenleyen seyahat acentaları üzerinde tüketici talep boyutuyla ilgili bir araştırma
Sezer, Ece (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2017)Kültür turizmi kapsamında değerlendirilebilecek gastronomi turizmi dünyada hızla gelişmektedir. Bundan dolayı Türkiye de diğer ülkeler gibi, turizm gelirindeki payını arttırmak ve gastronomik zenginliklerini tanıtmak ... -
Kırgız Cumhuriyeti`nin turizm politikaları ve Isık-Köl örneği
Kulnazarova, Ainura (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü, 2002)Kırgız Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak uluslararası arenaya çıkışı, ülkede, turizm endüstrisinin gelişmesine uygun şartlan sağlamıştır. Diğer yandan, turizm endüstrisi, Kırgızistan' m dünya topluluklarına ... -
Otel işletmelerinde insan kaynakları yönetimi açısından personel bulma ve seçme süreci: örnek bir uygulama
Erdem, Barış (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2002)Turizm sektörünün kapsamına giren hizmet ve faaliyet alanlarından biri olan otel işletmeleri, turizm sektörünün gelişmesine paralel olarak zaman içerisinde büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Teknolojik gelişmelerle birlikte ... -
Sayfiye otel işletmelerinde boş zaman ve rekreasyon değerlendirmelerinin hizmet satışlarını artırmaya yönelik etkisi (örnek bir araştırma)
Dinç, Yakup (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1999)Turizm, boş zamanların belirli bir biçimde değişik aktivitelerle değerlendirilmesidir. Yani turizm, özünde eğlenme ve zevk amacı olan, belirli bir ücreti ve zamanı gerektiren, dinlenmek, kendini yenilemek ve tatil geçirmek ... -
Seyahat acentalarında inovasyon uygulamaları ve İstanbul'da a grubu seyahat acentaları yöneticileri üzerinde bir araştırma
Zamantılı, Sercan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)Her gün değişen ve hızla gelişen dünyamızda rekabetin yoğunlaşması işletmeleri rekabet etmeleri için yenilik yapmaya zorlamaktadır. Müşteri beklenti ve isteklerinin de değişim gösterdiği bu çağda, işletmeler ayakta kalmak ... -
Termal turizm işletmelerinde helal uygulamaları ve müşterilerin tercih öncelikleri üzerinde bir araştırma (Kütahya örneği)
Duman, İzzet (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2019)Son zamanlarda Müslüman nüfusunun refah seviyesinde artış olması, islami kural ve inançlara bağlı tatil yapma isteğini beraberinde getirmiştir. ileriki zamanlarda tatil yapan Müslüman tüketicilerin sayısında artış olacağı ... -
Turistik ürün çeşitlendirme stratejisi ve Türkiye'de üçüncü yaş turizminin yapısal analizi ve geliştirilmesi (örnek bir uygulama)
Gökdeniz, Ayhan (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994) -
Turistik ürün çeşitlendirmesinde eko-turizmin yapısal analizi ve Türkiye`de geliştirme stratejileri (örnek bir uygulama).
Çetin, İbrahim (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2001)Bu çalışmada turizmde doğal kaynakların yeri ve önemi eko-turizm açısından incelenmektedir. Turizm pazarlamasında turistik ürün çeşitliliği meydana getirilerek, doğal kaynakların eko-turizm alanında ne gibi bir değere sahip ...