Yazar "Çorman, Gizem" için listeleme
-
Balıkesir Sındırgı ilçesinin UNESCO yaratıcı şehirler ağında “halk sanatları şehri” olabilirliğine ilişkin görüşler – Yağcıbedir Halısı
Keskin, Hilal; Doğdubay, Murat; Çorman, Gizem (Ege Üniversitesi Rektörlüğü Basımevi Müdürlüğü, 2018)Günümüzde ülkeler, ekonomik kriz, hızlı nüfus artışı ve buna bağlı çevresel sorunlar gibi pek çok güçlükle karşı karşıya kalmaktadır. Ülkelerin ekonomik anlamda en büyük destekçilerinden olan turizm de karşılaşılan bu ... -
Ekolojik ayak izinin kültürel mirasa etkisi
Çorman, Gizem; İlsay, Selin; Doğdubay, Murat (Prof. Dr. Kutluk Kagan SÜMER, 2017)Özet bilgisi yok. -
Fast-casual restoranlarda VR (virtual reality) gözlüklerinin kullanımı
Şahin, Nur Neşe; Çorman, Gizem; Doğdubay, Murat (SUBU Turizm Fakültesi Yayını, 2018)Amacı: Çalışma turizm sektöründe önemli bir yer tutan yiyecek ve içecek işletme türü olan fast-casual restoranlarda ürünün, hizmetin ve değerin sanal gerçeklik uygulamaları ve sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte nasıl ... -
Gastro-kültürel turlara katılan yerli ziyaretçilerin otantiklik algısı ve deneyim kalitesi ile davranışsal niyet ilişkisi: Turist rehberlerinin yorumlayıcı rolünün etkisi
Çorman, Gizem (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2023)Birçok sektörde olduğu gibi turizm sektörü de değişen tüketici tutum ve davranışlarına odaklanarak farklılaşmaya gitmektedir. Turistlerin artık geleneksel tatil anlayışından uzaklaşıp yeni deneyimler yaşamak istemesi, ... -
Gastrodiplomasi ve foodie kavramlarının yiyecek ve içecek sektöründeki yeri (kavramsal bir tartışma)
Şahin, Nur Neşe; Çorman, Gizem; Doğdubay, Murat (Düzce Üniversitesi Yayınları, 2018)Ürün ve hizmet çeşitliliğinin ve ulaşım kolaylığının artmasıyla birlikte, tüketiciler çağın gereklerine göre beklenti ve ihtiyaçlarını yeniden biçimlendirmektedir. Talepteki bu değişimin doğru analizi de rekabet sahasında ... -
Investigation of gastronomy values in terms of authenticity of Afyonkarahisar province in the unesco creative cities network
Çorman, Gizem; Yılmaz, Gülay Özdemir (2023)With the effect of globalization, on the one hand, values tend to disappear, on the other hand, it is seen that the interest in the authentic and local is increasing day by day. The concept of authenticity is defined as ... -
Mutfaklarda işgören sesliliği
Çorman, Gizem; İlsay, Selin; Doğdubay, Murat (Emrah Özkul, 2018)İşgören sesliliği davranışı günden güne yaygınlaşan bir araştırma alanıdır. Seslilik destekleyici davranış olarak, sadece eleştiri yapmaktan ziyade işletmeyi geliştirmek amacıyla yapıcı ifadelerde bulunmaktır. Çalışanlar ... -
Turist rehberliğinde foodie özelliğinin önemi
Çorman, Gizem (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)Ulaşım kolaylığının, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artmasıyla birlikte, çağın getirilerine göre seyahate çıkan turistlerin beklenti ve ihtiyaçları da değişmektedir. Talepteki bu değişim yiyecek ve içecek işletmeleri için ... -
Yiyecek ve içecek işletmelerinde başarı artırmada akıl setinin etkisi
İlsay, Selin; Çorman, Gizem; Doğdubay, Murat (Emrah Özkul, 2018)Günümüzde işletmeler arasındaki rekabet şartları giderek sertleşmektedir. Bilgi toplumuna geçiş süresinde hizmet sektörü ve dolayısıyla yiyecek ve içecek işletmeleri ekonomideki payını giderek artırmaktadır. Yiyecek ve ...