Yazar "Çetinkaya, Tolga" için listeleme
-
Kültürel uyum yeteneğinin Türk mutfağının küreselleşme algısına etkisi
Çetinkaya, Tolga; Gül, Kudret; Can, Cansen (Rahman Temizkan, 2024)Küreselleşme sürecinin hızlanması, dünya genelinde kültürler arası etkileşimi de arttırmaktadır. Bu gelişmeler, küreselleşme sürecinde kültürler arası uyum ve yerel kültürlerin korunması kavramlarını da ortaya çıkmıştır. ... -
Tanıtım materyallerinin yerel mutfak unsurları bakımından incelenmesi: UNESCO gastronomi kentleri Hatay ve Gaziantep özelinde bir değerlendirme
Süzer, Özkan; Can, Cansel; Çetinkaya, Tolga; Girgin, Göksel Kemal (Amasya Üniversitesi Yayınları, 2022)Son dönemlerde yaşanan sosyo-politik gelişmeler, gelişen iletişim araçları vb. nedenlerle gastronomiye olan ilgi artarak odak noktası haline gelmiştir. Bir destinasyonun pazarlanması sürecinde önemli bir bileşen olan ... -
Ulusal mutfakların küreselleşmesi: Türk mutfağı örneği
Çetinkaya, Tolga (Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2024)Bu tez çalışmasında, Türk mutfağının küresel düzeyde bilinirliği ve tercih edilirliği konusundaki potansiyeli değerlendirmek amacıyla, "Ulusal Mutfakların Küreselleşmesi: Türk Mutfağı Örneği" başlığı ile Türkiye'yi ziyaret ...