Balikesir University Institutional Repository: Recent submissions
Now showing items 1-20 of 13387
-
A study on the applicability of in-service hybrid education in food and beverage business (The exemple of culinary trends)
(Gürhan Durak, 2021)Gastronomy shows a continuous development as a branch of science that aims to meet the socialization needs of individuals as well as their physical needs. Considerable importance is attached to the level of technological ... -
Agrotourism as a tool for rural development in Turkey
(2015)Agriculture and tourism are leading industries in Turkey. The agricultural sector in Turkey faces a number of important challenges. The number of population lived in rural areas and employed in the agriculture has decreased ... -
Ağızdan ağıza pazarlamanın müşterilerin satın alma karar süreçlerine etkisi ve bir uygulama İstanbul seyahat acenteleri örneği
(2014)Ağızdan ağıza iletişimden faydalanılarak oluşturulan ağızdan ağıza pazarlamanın ayrıntılı biçimde incelenmesi ve seyahat acentelerinin müşterileri üzerindeki etkileri araştırılmaktadır. Çalışma sonucunda turizm işletmelerine ... -
Assessment of the touristic activities conducted by couchsurfing participants in terms of their relevance to slow tourism criteria
(2017)Especially lately, it is quite apparent that tourists are adopting a slow life style. The couchsurfing (CS) social network creates an environment that is socially, culturally and environmentally interactive and enables ... -
Destinasyon tercihinde somut olmayan kültürel miras değerlerinin önemi: Uluslararası kültür turistleri üzerine bir uygulama
(Yüksel Öztürk, 2018)Araştırmanın konusunu, son zamanlarda dikkat çeken ancak literatürde sınırlı sayıda çalışmanın bulunduğu somut olmayan kültürel miras değerleri ve kültür turisti tipolojileri oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında, somut ... -
Education and training in tourism in Turkey problems and prospects
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2000)The international tourism industry in Turkey has established an impressive record of growth over the last decade. However, education and training systems in Turkey as a source of supply of skilled labour to the tourist ... -
Education and training of tourist guides in Turkey
(2009)Tourism is an important sector improving continually especially because of its contribution to the countries, economy and providing a huge employment opportunity for developing countries. Being a developing country, Turkey ... -
İş-aile çatışması ve iş stresinin yaşam kalitesine etkisi: Büyük ölçekli mutfak çalışanları üzerine bir araştırma
(Esra Ayaş, 2017)Ülkelerin kültürünün tanıtılmasında, sunulan hizmetin eşsiz bir deneyime dönüşmesinde, misafirlerin ülke ziyaretlerinin devamlı hale gelmesinde, mutfak çalışanları arasındaki eğitim ilişkisinin devam etmesinde aşçıların ... -
Eminönü’nde (İstanbul) balık ekmek yeme deneyimleri
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, 2019)Yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilen Eminönü’nde önemli bir sokak lezzeti olan balık ekmek; destinasyon kimliğinin oluşmasında ve destinasyonun pazarlanmasında önemli bir çekicilik unsurudur. Bu ... -
Gastronomi turizminin geliştirilebilirliğine yönelik bir araştırma: Edremit Körfezi örneği
(İrfan Yazıcıoğlu, 2020)Turizm olgusunun çekicilik unsuru olarak destinasyonların tarihi değerleri, ören yerleri, denizi, güneşi, kumsalı gibi maddi ve somut olmayan unsurların oluşmaktadır. Günümüzdeki küreselleşme olgusunun ve teknolojik ... -
İkinci konut sahipliğinde itme ve çekme faktörleri: Edremit örneği
(Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)İtme Çekme Kuramı, birçok alanda araştırma konusu olmuş ve zaman içerisinde geliştirilmiştir. Kurama göre, hiçbir bağlam ve düzlemde mutlak itme ve mutlak çekme faktörü yoktur. İtme çekme faktörlerinin içeriğinin belirlenmesi ... -
Öğrencilerin elektrik ve manyetizma konularında sahip oldukları ön bilgi ve kavram yanılgılarının belirlenmesi
(Fırtına Akademisi, 2004)20.yüzyılın son çeyreğinden itibaren fizik eğitimi konusunda yapılan bir çok araştırmada öğrencilerin, genellikle çevrelerinden edindikleri, bir çok konuda bazı ön bilere sahip olduğu ve ... -
Grade 10 students’ misconceptions about impulse and momentum
(Fırtına Akademisi, 2008)Studies focusing on teaching of science concepts show that students are unable to learn the scientific meaning of the target concepts while they are constructing newly acquired knowledge with their prior experiences ... -
University students’ difficulties and misconceptions on rolling, rotational motion and torque concepts
(Erkan Kiral, 2015)Rolling, rotational motion and torque is one of the main subjects of physics that the students have difficulties to comprehend. The aim of this study is to determine university students’ difficulties and misconceptions ... -
Examination of the epistemological beliefs of the teacher candidates according to some variables
(Balikesir University, 2018)This study aimed to determine the epistemological beliefs of 1004 teacher candidates studying at the Education Faculty, Secondary Grade Science and Mathematics Education departments, and the teacher candidates attending ... -
Eleventh grade students’ difficulties and misconceptions about energy and momentum concepts
(Erkan Kiral, 2015)Physics education researchers have revealed that students have some difficulties and misconceptions in basic physics concepts in mechanics including momentum and energy. The main aim of this study is to determine the 11th ... -
İşkoliklik ve bireysel mutluluk arasındaki ilişkinin turizm akademisyenleri açısından incelenmesi
(Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, 2019)Bu araştırmanın temel amacı; işkoliklik ve bireysel mutluluk arasındaki ilişkinin belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda; Türkiye’de çalışan turizm akademisyenlerinin, işkoliklik ve bireysel mutluluk düzeyleri, iki farklı ... -
Kırsal turizm bölgelerini ziyaret eden turistlerin bölge mutfağına yönelik görüşleri: Doğu Karadeniz mutfağı
(Anatolia Academy of Sciences, 2018)Kırsal turizm bölgelerine gerçekleştirilen ziyaretlerde bölgelerin sahip olduğu en önemli çekicilik unsurlarından biri de mutfak kültürüdür. Günümüzde turistlerin, kırsal turizm bölgelerinde hazırlanmış yöresel gıdaları ... -
Kırsal turizm ile gastronomi turizmi ilişkisi: Bigadiç örneği
(Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2013)Bir kültürü oluşturan en önemli unsurlardan birisi, gastronomik çeşitlilik içerisinde bulunan yemektir. Bir bölgeye ya da yöreye has yemekler, bölge yada yöre için bir farkındalık unsuru olabilmektedir. Yaşamak için yemek ... -
Kırsal turizme katılan bireylerin mental iyi oluş halinin sosyo demografik veriler açısından incelenmesi
(Muharrem Tuna, 2019)Çoğunluğu mega kentlerde yaşamını sürdüren bireylerin, gündelik hayatın beraberinde getirdiği psikolojik, sosyal ve ekonomik birtakım baskılara maruz kaldığı, bu baskılar sonucu ortaya çıkan stres temelli birçok rahatsızlığın ...