Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorGül, Kudret
dc.contributor.authorYıldız, İsmail
dc.date.accessioned2016-06-21T06:22:11Z
dc.date.available2016-06-21T06:22:11Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015en
dc.identifier.citationYıldız, İsmail. Konaklama işletmelerinde yiyecek - içecek tedarik zincirinin yapısal analizi: Antalya Kemer bölgesi örneği. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/2740
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractTedarik zinciri yönetimi, günümüzde pek çok işletmenin en önemli işlevlerinden biri haline gelmiştir. Konaklama işletmelerinde de durum aynıdır. Bir taraftan işletmede üretilen ürün ve hizmetlerin kalitesini yükseltirken, diğer taraftan da maliyetlerin minimum seviyede tutulması, doğru tedarik politikaları ve yönetimine bağlıdır. Özellikle yiyecek-içecek ürünlerinin ilk aşamada satın alınmasından son aşamada müşteriye sunulmasına kadar geçen süreçte hızla bozulmaya elverişli ürünler olması, yiyecek-içecek tedarikinin önemini arttırmakta ve konaklama işletmelerinin tedarik faaliyetleri arasında önemli bir yer tutmasına neden olmaktadır. Bu noktadan hareketle çalışmada, günümüzde konaklama işletmelerinde yiyecek ve içecek tedarikinde uygulanan yöntemlerin belirlenmesi ve bu işletmelerin tedarik performanslarının ölçülmesi amaçlanmıştır. Çalışma örneklemi olarak Antalya ili Kemer bölgesindeki otel işletmeleri belirlenmiştir. Çalışma anket uygulaması olarak gerçekleştirilmiş ve her işletmeden konu ile ilgili bir yöneticiye ulaşılmıştır. Elde edilen veriler SPSS v20 istatistik programı ile değerlendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractSupply chain management has become one of the most important functions for many managerial operations. It is also the same for hospitality operations. All firms aim to have greater quality in supplied goods and services with minimum cost. It is only possible with right supply management policies. Especially, supply chain management for food and beverage products becomes an important issue for hospitality managements, since they can decay very rapidly in the processes of purchasing at the first step to offering at the last step. In this regard, current studies aim to assess supply chain management performance for food and beverage products of hospitality managements. By considering accessibility, the research includes hospitality business which is operated in the Kemer-AntalyaProvince. The study was conducted as questionnaire research. Findings were analyzed with SPSS v20 statistics program.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKonaklama İşletmesien_US
dc.subjectYiyecek-İçeceken_US
dc.subjectTedarik Zinciri Yönetimien_US
dc.subjectTedarik Zinciri Performansıen_US
dc.subjectHospitality Businessen_US
dc.subjectFood and Beverageen_US
dc.subjectSupply Chain Managementen_US
dc.subjectSupply Chain Perfformanceen_US
dc.titleKonaklama işletmelerinde yiyecek - içecek tedarik zincirinin yapısal analizi: Antalya Kemer bölgesi örneğien_US
dc.title.alternativeStructural analysis of supply chain at the food and beverage department in the hospitality industry: Application for Antalya Kemer regionen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster