Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAydın, Gülnil
dc.contributor.authorİpek, Hakkı Zahir
dc.date.accessioned2016-05-05T06:36:38Z
dc.date.available2016-05-05T06:36:38Z
dc.date.issued2010
dc.date.submitted2010en
dc.identifier.citationİpek, Hakkı Zahir. Markalaşmanın işletmelerin rekabet gücü üzerindeki etkisi ve Türk zeytinyağı sektöründe bir inceleme. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/2473
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışma, Türk Zeytinyağı sektörünün marka ve rekabet kavramları çerçevesinde incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Beş bölümden oluşan çalışmanın ilk bölümünde araştırmanın işaret ettiği problemler ve çalışmanın amacından bahsedilmiştir. İkinci bölümde, rekabet kavramı, rekabet gücü ve rekabet stratejilerinin kapsamlı tanımı ve marka kavramı yer almaktadır. Ayrıca bu konuda yapılan çalışmalara yer verilmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde araştırmanın yöntemi ve analiz süreci hakkında bilgi verilmiştir. Çalışmanın dördüncü bölümünde zeytinyağı sektöründe marka stratejileri uygulayan üç işletme ile yapılan yüz yüze görüşme ve mülakatlar sonucunda toplanan veriler ışığında Türk zeytinyağı sektörün durumu belirlenmeye çalışılmış ayrıca güçlü ve zayıf yönleri değerlendirilmiştir. SWOT analizi ile elde edilen sonuçlar çalışmanın bu bölümünde sunulmuştur. Sonuç bölümünde de verilen bu bilgiler ışığında Türk zeytinyağı sektörünün yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri ortaya konulmuştur.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this study was to investigate Turkish Olive Oil Sector in the framework of brand and the concept of competitive analysis. This paper consists of five chapters. The first chapter of the study mentions the problems pointed out in the research and the framework of the study. The second chapter details definition of competition, competition power, competition strategies and brand concept. After explaining the definitions, the work on this subject has been included. The third chapter is related to research method and analysis about the process. In the fourth chapter of the study data collected by depth interview with three Turkish olive oil establishments, which implement brand strategies in the sector. In the light of collected data, it is aimed to determine the situation of Turkish olive oil sector. In addition strengths and weaknesses of Turkish olive oil sector were evaluated and also the results obtained with SWOT analysis is presented in this section of the study. At the end of the study, in the light of the information given in the review, solutions have been put forward for the problems of Turkish olive oil sector and related issues.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMarkalaşmaen_US
dc.subjectMarkaen_US
dc.subjectRekabeten_US
dc.subjectTürk Zeytinyağı Sektörüen_US
dc.subjectSWOT Analizien_US
dc.subjectBranden_US
dc.subjectCompetitionen_US
dc.subjectCompetition and Branding in Olive Oil Sectoren_US
dc.subjectTurkish Olive Oil Sectoren_US
dc.subjectSWOT Analysis
dc.titleMarkalaşmanın işletmelerin rekabet gücü üzerindeki etkisi ve Türk zeytinyağı sektöründe bir incelemeen_US
dc.title.alternativeThe impacts of branding on competitiveness of enterprises and a study of Turkish olive oil sectoren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster