Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDoğdubay, Murat
dc.contributor.authorGöker, Gönül
dc.date.accessioned2016-01-20T07:57:35Z
dc.date.available2016-01-20T07:57:35Z
dc.date.issued2011
dc.date.submitted2011en
dc.identifier.citationGöker, Gönül. Destinasyon çekicilik unsuru olarak gastronomi turizmi (Balıkesir ili örneği). Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/2116
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, gastronomi turizminin destinasyonda çekicilik unsuru olarak kullanılabilirliği ve Balıkesir merkezi ile ilçelerinde uygulanabilirliğini tespit etmektir. Çalışmanın yazın kısmında destinasyon, destinasyon imajı, destinasyon çekicilik unsurları, gastronomi ve gastronomi turizminin kavramsal analizleri yapılmış, daha sonra destinasyon çekicilik unsuru olarak gastronomi turizminin, destinasyonların rekabet edebilirliğine olan etkisi incelenmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde uygulama bölümü incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise; uygulamadan elde edilen bulgu ve yorumlar ortaya konulmuştur. Son olarak; bulgu ve yorumlardan hareketle elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlara yönelik öneriler geliştirilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of the research is to determine the availability gastronomy tourism as a element of destination attraction and the applicability in center and districts of Balikesir. In the literature part of study, made of the conceptual analysis destination, the image of destination, elements of destinastion attraction, gastronomy and gastronomy tourism, after more examined the effect to competitiveness of destinations of gastronomy as a element of destination attraction. In the third part of study, were investigated part of application. İn the fourt part of study, put out findings and comments obtained from application. Finally, have been made developed recemmendations for these results obtained from motion findings and comments.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDestinasyon Çekiciliği
dc.subjectGastronomi Turizmi
dc.subjectDışarıda Yemek Yeme
dc.subjectAttractiveness of a Destination
dc.subjectGastronomy Tourism
dc.subjectEating Out
dc.titleDestinasyon çekicilik unsuru olarak gastronomi turizmi (Balıkesir ili örneği)en_US
dc.title.alternativeGastronomy tourism as a element of destination attraction (An example of Balıkesir)en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster