Ayvalık Meslek Yüksekokulu
Bu bölüm içindeki alt bölümler
-
Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü [3]
Architecture and Urban Planning Department -
Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü [5]
Hotel, Restaurant and Catering Services Department -
Teknik Programlar Bölümü [1]
Technical Programs Department
Güncel Gönderiler
-
Analysis of airtightness performance of residentials in mediterranean climate: Balikesir houses
(ICE Publishing, 2024)Airtightness is one of the crucial physical characteristics of buildings envelope which affect the building thermal performance and energy consumption. The airtightness of the building is influenced by the quality of ... -
Continuity and change in glyptic art in light of ancient mesopotamian cylinder seals from the yale babylonian collection
(Istanbul Universitesi, 2024)The advent of cuneiform writing in ancient Mesopotamia facilitated the reconstruction of the region's political history, contributing to a profound understanding of societal lifestyles and perceptions. Among extant ... -
Özel gün yemeklerinin somut olmayan kültürel miras kapsamında değerlendirilmesi
(İrfan Yazıcıoğlu, 2024)Günümüzde yemek kavramı karın doyurma eyleminin ötesine geçmiştir. Kültür ve sosyoloji ile özellikle bağdaştırılan bu kavram, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Yeme içme davranışları bir toplumun kültürü ve toplum ... -
Cultural continuity from the Karum period to the Hittite Empire period in light of stamp seals and impressions
(Koc University, Suna and Inan Kirac Research Center for Mediterranean Civilizations (AKMED), 2023)New archaeological findings have further strengthened the view that the characteristic features of “Hittite” culture and art began to appear strongly in the late phase of the so-called “Kārum period” (late 18th century ... -
Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşleri
(İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Türk mutfak kültürü eski ve köklü bir mutfak olmasıyla her zaman ön planda tutulmuştur. Bu da yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş ve gerek turlar gerek tatilleri sırasında Türk mutfağından yiyecek ve içecekleri ... -
Uçak kaygılarının turistik seyahatlere etkisine yönelik bir araştırma
(İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Çalışma bireylerin seyahat kısıtlarına neden olan en önemli olgulardan birisi olan uçuş kaygılarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada nicel araştırma yöntemleri kullanılmış olup 498 katılımcı araştırmaya ... -
Sürdürülebilir destinasyon yönetimi için bir model önerisi: Ayvalık örneği
(ADAMOR Toplum Araştırmaları Merkezi, 2021)Destinasyonların rekabet avantajı elde etmek için doğal, kültürel kaynaklarını kontrollü biçimde kullanarak koruması ve sürdürülebilir turizm konusuna önem vermeleri gerekmektedir. Bu noktada; destinasyon yönetimini oluşturan ... -
Marcus antonius ve lejyoner denarii
(2012)Julius Ceasar’ın öldürülmesinden sonra, Antonius, Octavianus ve Lepidus tarafından üçlü birlik (II.Triumvirlik) kurulmuştur. Zamanla aralarında rekabet başlamış ve bir süre sonra bu birlik bozulmuştur. Marcus Antonius ... -
Gastronomi turizmi: Ayvalık’ta yerli turistler üzerinde görgül bir araştırma
(2015)Bu araştırmada gastronomi ve turizm ilişkisi bağlamında, Ayvalık’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöre mutfağına ilişkin algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma verileri anket yöntemiyle toplanmıştır. 375 yerli ...