Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDoğan, Serap
dc.contributor.authorDiken, Mehmet Emin
dc.date.accessioned2016-01-19T13:38:14Z
dc.date.available2016-01-19T13:38:14Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009en
dc.identifier.citationDiken, Mehmet Emin. Bazı şifalı bitkilerin antioksidan içerikleri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/1705
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractBu çalışmada bazı tıbbi bitkilerin α-tokoferol, β-karoten, ferulik ve gallik asit gibi antioksidan içerikleri ile toplam fenolik madde ve protein içerikleri sırasıyla HPLC ve UV-Visible spektrofotometre kullanılarak belirlendi. Deneysel sonuçlardan; i. bitkilerin antioksidan, fenolik ve protein içeriklerinin bitki türlerine göre farklılıklar gösterdikleri, ii. en fazla α-tokoferol, β-karoten, ferulik ve gallik asit içeriğine sahip türlerin sırasıyla Rosmarinus officinalis L., Mentha piperita L., Mentha piperita L. ve Equisetum hyemale L.’nin, iii. genelde en yüksek antioksidan içeriğe sahip türün Equisetum hyemale L.’nin, iv. bitkilerin α-tokoferol içerikleri ile gallik asit ve β-karoten ile ferulik asit arasında bir ilişkinin olabileceği, ve v. en yüksek fenolik ve protein içeriğine sahip bitki türlerinin sırasıyla Hypericum perforatum L. ve Glycrrhiza glabra L.’nin oldukları bulundu.en_US
dc.description.abstractIn this study, the antioxidant and, total phenolic and proteine contents such as α-tocopherol, β-carotene, ferulic acid and gallic acid and of some medicinal plants were determined by HPLC and UV-Visible spectrophotometer, respectively. From the experimental results, it was found that i. The contents of antioxidant, phenolic and protein of plants were different according to plant types, ii. the types, which have the most α-tocopherol, β-carotene, ferulic acid and gallic acid contents, were Rosmarinus officinalis L., Mentha piperita L., Mentha piperita L. and Equisetum hyemale L., respectively, iii. in general, Equisetum hyemale L. had the most antioxidant content, iv. there will be a relationship between α-tocopherol and gallic acid contents, and between β-carotene and ferulic acid contents of plants, and v. Hypericum perforatum L. ve Glycrrhiza glabra L. had the most phenolic and protein contents, respectively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectŞifalı Bitkiler
dc.subjectAntioksidan
dc.subjectToplam Fenolik İçerik
dc.subjectToplam Protein Miktarı
dc.subjectHPLC
dc.subjectMedicinal Plants
dc.subjectAntioxidant
dc.subjectTotal Phenolic Content
dc.subjectTotal Protein Amount
dc.titleBazı şifalı bitkilerin antioksidan içeriklerien_US
dc.title.alternativeAntioxidant contents of some medicinal plantsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster