Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorTanrısever, Tanrı
dc.contributor.authorCan, Seda
dc.date.accessioned2016-01-19T13:37:56Z
dc.date.available2016-01-19T13:37:56Z
dc.date.issued2003
dc.date.submitted2003en
dc.identifier.citationCan, Seda. Emülgatörsüz emülsiyon polimerizasyonu kinetiği ve polimerik ürünün özellikleri üzerine tuz etkisi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12462/1437
dc.descriptionBalıkesir Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Ana Bilim Dalıen_US
dc.description.abstractMetil metakrilatm (MMA) emülgatörsüz emülsiyon polimerizasyonu, 75 °C de, K2S2O8 başlatıcısı kullanılarak ve ortama çeşitli tuzlar (NaCl, NaBr, LiCİ, Na2SC>4, MgCb, CaCİ2, BaCh) ilave edilerek gerçekleştirilmiş ve polimerizasyon kinetiği, polimerin ortalama molekül ağırlıkları ve boncuk boyutu üzerine etkileri araştırılmıştır. Molekül ağırlıkları, Jel geçirgenlik kromotografisi ve vizkozite ölçümleri yapılarak, boncuk boyutları ise SEM fotoğrafları çekilerek belirlenmiştir. Genellikle tuz konsantrasyonu arttıkça polimerizasyon hızı ve molekül ağırlığı azalırken boncuk boyutu büyümüştür. Aynı iyonik şiddeti sağlayan tuzların aynı etkileri oluşturmadığı gözlenmiştir. Aynı konsantrasyonda, herhangi bir kimyasal etkileşime girmeyen tuzların katyonlarının Stokes yarıçapı arttıkça polimerizasyon hızı ve molekül ağırlığı azalırken, boncuk boyutu büyümüştür. Ayrıca kimyasal etkileşimlere sahip diğer tuzların ortaya çıkardığı özel durumlar da incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe emulsifier-free emulsion polymerization of methyl methacrylate (MMA) was carried out with K2S2O8 as initiator in the presence of salts (NaCl, NaBr, LiCl, Na2SC>4, MgCl2, CaCİ2, BaC^) at 75 °C and investigated the effect of salt on kinetics of polymerization, average molecular weight of polymer and bead size. Average molecular weight of polymer was determined using Gel-permeation chromatography and measuring viscosity, and bead size was determined using scanning electron microscopy. It was found that with increasing concentration of the salt, polimerization rate and average molecular weight of polymer decrease, bead size increase. It was observed that electrolytes having the same ionic strength, have different effects on polimerization and the features of polymer. At the same electrolyte concentration, as increased Stokes radii of cation of salts that not react with another chemicals in polymerization, polymerization rate and average molecular weight of polymer decreased, polymer particle diameter increased. However, special effect of another salts having chemical interaction also was investigated.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherBalıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMetilmetakrilat
dc.subjectEmülgatörsüz Emülsiyon Polimerizasyonu
dc.subjectİyonik Şiddet
dc.subjectElektrolit
dc.subjectTuz Etkisi
dc.subjectStokes Yarıçapı
dc.subjectMethylmethacrylate
dc.subjectEmulsifier-Free Emulsion Polimerization
dc.subjectIonic Strength
dc.subjectElectrolyte
dc.subjectSalting Effect
dc.subjectStokes Radii
dc.titleEmülgatörsüz emülsiyon polimerizasyonu kinetiği ve polimerik ürünün özellikleri üzerine tuz etkisien_US
dc.title.alternativeThe Salting effect on the kinetic of emulsifier-free emulsion polymerization and on the features of polymeric producten_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster