Yazar "Uçuk, Ceyhun" için listeleme
-
Endüstri 4.0’ın yiyecek içecek endüstrisine bir yansıması olarak bulut mutfaklar (Kavramsal bir analiz)
Süzer, Özkan; Uçuk, Ceyhun; Doğdubay, Murat; Dinç, Yakup (İrfan Yazıcıoğlu, 2021)Tarihsel süreçte küresel ve yerel anlamda çeşitli gelişmeler yaşanmakta, bu gelişmeler endüstriyel ve sosyal hayatı çeşitli yönlerden dönüştürmektedir. 1. Endüstri devrimi ile hız kazanan bu değişim nihayetinde Endüstri ... -
Is the modern or classical presentation of Turkish cuisine more acceptable? A study on the visual senses of europeans
Özdemir, Sami Sonat; Uçuk, Ceyhun (İstanbul Üniversitesi Yayınevi, 2022)This study focuses on analyzing the impact of creating modernist visual presentations of national foods on international acceptability. In this context, a classical Turkish menu including an entrée, savory appetizer, ... -
Tabak prezantasyonunun kötü görünümlü yiyeceklerin kabulüne etkisi: Şırdan örneği
Uçuk, Ceyhun; Kahraman, Ayşe Gülnihal; Özdemir, Sami Sonat (İrfan Yazıcıoğlu, 2022)Bu çalışma, görünümü sebebiyle tüketimi tercih edilmeyen yemeklerin estetik değeri bulunan sunumlar yoluyla kabulünün artırılmasını ele almaktadır. Bu kapsamda kötü görünümlü yemekleri temsilen şırdan dolması, yenilikçi ... -
The use of artificial intelligence in recipe development: How technology is changing the way we create and innovate in the kitchen
Uçuk, Ceyhun; Doğdubay, Murat; Özdemir, Sami Sonat (IGI Global, 2023)Artificial intelligence (AI) is rapidly reshaping recipe development by creating new recipes, enhancing existing ones, and providing personalized recommendations based on individual tastes. The key advantage of AI is its ...