Yazar "Korukluoğlu, Mihriban" için listeleme
-
Antifungal activity of olive leaf (Olea Europaea L.) extracts from the Trilye Region of Turkey
Korukluoğlu, Mihriban; Şahan, Yasemin; Yigit, Aycan; Karakaş, Reyhan (Springer, 2006)Antimicrobial properties of olive leaf extract on some yeast were examined in this study. Fresh olive leaf extracts were prepared using various solvents (water, ethanol, acetone, ethyl acetate) in Soxhlet apparatus. ... -
Control of Aspergillus niger with garlic, onion and leek extracts
İrkin, Reyhan; Korukluoğlu, Mihriban (Academic Journals, 2007)Antifungal activity of "Allium" vegetables that is garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.) and leek (Allium porrum L.) were investigated against Aspergillus niger. Minimal inhibitory concentrations (MIC) and ... -
Geleneksel bir peynirimiz: sepet peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Karakaş, Reyhan; Korukluoğlu, Mihriban (2006)Sepet peyniri Ege bölgemize ait yarı-sert türde bir peynirdir. Aile içinde üretilen ve sadece yöresel pazarlarda satışı yapılan bazı peynir türlerimiz unutulmaya başlanmıştır. Süt ürünleri endüstrisi açısından bu şekilde ... -
Gıda kaynaklı bir patojen: Arcobacter
İrkin, Reyhan; Korukluoğlu, Mihriban (2009)Camplylobacteraceae familyasına ait Gram negatif, zoonotik ve oksijene dirençli bir mikroorganizma olan Arcobacter 15 ºC’de gelişmesi, 42 ºC’de gelişmemesi, aerobik ortamda optimum olarak 30 °C’de gelişme göstermesi, %27-30 ... -
Salmonella ve Shigella türlerinin gelişmesini engelleyen tıbbi bitkiler ve esansiyel yağlar
Salmonella ve Shigella bakterileri gıda kaynaklı zehirlenmelerden sorumlu patojen mikroorganizmalar arasındadır. Bu mikroorganizmaların kontrol altına alınmalarında kullanılan başlıca yöntemler; iyi bir hijyen uygulaması, ...